Karabük'te kurulan tesiste yilda yaklasik 150 ton kati atik bertaraf edilecek.
Belediye Baskani Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektör Yardimcisi Mustafa Yasar ve Karabük Belediyesi AB Proje Koordinatörü Ersin Özmen ile "Plastik Atiklarin Piroliz Yöntemiyle Bertaraf Edilmesi ve Geri Kazanimi" projesi kapsaminda yapilan tesiste incelemelerde bulundu.
Vergili, inceleme sonrasi gazetecilere, tesisin Karabük Belediyesi ve Karabük Üniversitesi is birliginde yapildigini söyledi.
Tesiste atik malzemelerin geri dönüstürüldügünü belirten Vergili, "Tesiste üretilen yakitla bizim is makinelerimiz çalismasina devam edecek. Bunun en önemli özelligi geri dönüsüm malzemelerinin kullanilmasi, geri dönüsüm malzemelerinin burada yok edilmesi. Iki islemi birden yapmasi büyük bir is." diye konustu.
Vergili, tesisin Karabük için bir örnek oldugunu dile getirerek, "Günlük yaklasik 500 kilogram, yillik da 150 tona yakin kati atik bertaraf edilmis olacak. Bunun ileride 2-3 katina da çikarilmasi söz konusu. Dogada yok edilemeyen malzemeler geri dönüstürülüyor. Asil avantaji bu." ifadelerini kullandi.
Karabük'te Kurulan Tesiste Yillik 150 Ton Atik Bertaraf Edilecek
Belediye Baskani Rafet Vergili: 'Bunun ileride 23 katina da çikarilmasi söz konusu. Dogada yok edilemeyen malzemeler geri dönüstürülüyor. Asil avantaji bu'