Karabük'te 'Namazla Diriliyorum' Projesi

Karabük'te 'Namazla Diriliyorum' Projesi

Milli Egitim Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan hayata geçirilen "Çevreme duyarliyim, degerlerime Sahip çikiyorum" Projesi ve Din Ögretimi Genel Müdürlügünün "Vakti kusanmak" etkinligi çerçevesinde Karabük Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencileri 40 gün sürecince camiye giden çocuklara hediyeler verildi.

Törene, Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, Karabük Il Müftüsü Ercan Aksu, okul idarecileri, ögretmenleri, ögrenci ve veliler katildi.

Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, AKBAS ögrencileri tebrik ederek, Imam Hatipli olmanin hem akademik hayatta hem de manevi anlamda önde olmayi gerektirdigini ifade etti.

Akbas, kendisinin de bu okulda ögrencilik yaptigin, bu okulun manevi olarak kendisine çok sey kattigini ve her zaman imam hatipli olmanin gururunu yasadigini belirtti.

Karabük Il Müftüsü Ercan Aksu namazin önemini hatirlatan Kur’an-i Kerim’den çocuklara ve velilere örnek olacak lokman süresinden örnekler veren bir konusma yaparak ögrencileri ve velileri tebrik etti. Okul Müdürü Abdullah Özbek, "Karabük Anadolu Imam Hatip Lisesi olarak bizler de ögrencilerimizin Imam Hatip ruhuna uygun ahlak ve maneviyat düsturuna uygun yetismis akademik basarilarini yakalamis bireyler olmalari için onlari projelerle etütlerle desteklemeye devam edecegiz" dedi.

Proje sorumlusu Karabük Anadolu Lisesi ögretmeni Recep Ulusoy, "Proje çerçevesinde yaklasik 90 ögrencimiz 40 gün boyunca vakit namazlarini eda ettiler. Manevi olarak gelisirken, zihinsel olarak da gelismelerine katki saglayacak, haftalik kitap okuma ve bu kitaplardan yarismalar yaparak projeye bir virgül koyduklarini, velilerin de destegi ile birçok ögrencimiz ailelerini arkadaslarini kardeslerini de bu yarisa dahil ettiklerini belirtti.

Ögrencilerimizin de hayatlarinin her aninda namazla dirilmelerini yenilenmelerini diliyorum" dedi.

Programda projeyi basariyla tamamlayan ögrencilere akilli bileklik ve plaket hediye edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile