Karabük'te Okul Bahçelerine Yakin Alanda Toprak Kaymasi Devam Ediyor

Karabük'te Okul Bahçelerine Yakin Alanda Toprak Kaymasi Devam Ediyor

Karabük’te 7 ay önce okul bölgesinde meydana gelen heyelan sonrasi yoldaki çökme derinlesti. Bölgede etkili olan saganak sonrasi yeniden toprak kaymasi meydana geldi.

Karabük Mahallesi’ndeki Sehit Alican Öztürk Imam Hatip Ortaokulu ve Bahçelievler Ilkokulu yakininda geçen yil Haziran ayinda heyelan meydana geldi. Bölgede son günlerde etkili olan saganak sonrasi yeniden toprak kaymasi meydana geldi. Okullarin bahçesine yakin mesafedeki yolun bir kismi kayan toprakla çöktü.

Mahalle Muhtari Emre Çinar kendi imkanlari ile çökmenin meydana geldigi alanin iki kismini hafriyat ile kapatarak araç girislerini engelledi. Heyelan alaninin çocuklar ve okul bahçeleri için risk olusturdugunu belirten Çinar, "Her geçen gün yagan yagmur birlikte kaymaya devam etmekte. Bir de üst tarafimizda hemen okulumuz var. Bugün de kendimizce bir hafriyat dökerek araçlarin girisini engellemeye çalisiyoruz. Buranin bir an önce yetkililer tarafindan ele alinmasini ve yapilmasi gereken her neyse yapilmasini istiyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile