Karabük’te Okul Servisleri Hazır

Karabük’te Okul Servisleri Hazır

Karabük Servis Araçları Odası Başkanı Hüseyin Kılıç, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Karabük’te servis yönünde bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Karabük Servis Araçları Odası Başkanı Hüseyin Kılıç, yeni eğitim öğretim yılının Karabük halkına hayırlı olması temennisinde bulunurken, Karabük’te servis yönünden bir sıkıntı olmadığı servislerin yeni eğitim yılına hazır olduğunu kaydetti.

Kılıç, “2012-2013 eğitim öğretim yılı Karabük halkına hayırlı olsun. Servislerle ilgili bir problemimiz yok. Odamızda yoğunluk devam ediyor. Servisin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Araçlarımız her yıl aynı, her yıl modele tutmayan 5-10 araç var yenileniyor. Belediye ihbar müdürlüğünün kontrolünden geçerek uygunluk belgesi alıyor. Araç uygunsa belgeyi alabilir. 4+4+4 sistemiyle ilgili servislerimizde hazır, onlarda servislere zaten başladı.

“HERGÜN ERİYORUZ” Servisçi esnafının her gün eridiğini belirten Kılıç, fiyatların geçen yılın altına düştüğünü söyledi.

Kılıç, “Yeni bir esnaf türemiyor. Eskiden gelen esnafımızda bunu meslek olarak gördüğü için çoluğu çocuğunu geçindirmek adına en zor şartlar altında bile olsa elindeki mevcut arabayla bunu yapmaya çalışıyor. Yılda bir kez fiyat tarifesi çıkıyor, ama yılda 4-5 kez mazota zam geliyor. Esnafımız bunun altında eziliyor. Birinci derecede belediyemiz fiyatla ilgileniyor. Belediye meclisindeki arkadaşlarımız çeşitli işlerle mücadele ettikleri için biz 5-10 kuruş zam isterken bunu büyük mevla olarak görüyorlar. En pahalı yerimiz 75 TL. Çoğu arkadaşımız bu işi nasıl yürütüyor bende bilmiyorum, şaşırıyorum. Fiyatlar geçen senenin altına düştü bu sene, servisi esnafı oldukça sıkıntılı. Her gün eriyoruz. 7-8 yıldır ilave ettiğimiz aracımız yok. 330 plakayla başladık bu işe 333 olmadı” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile