Karabük'te Ormanlik Alanda Kaybolan Down Sendromlu Genç Kizi Arama Çalismalari 9 Gündür Devam Ediyor

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde ormanlik alanda kaybolan Suriyeli down sendromlu genç kizi arama çalismalari 9. gününde de sürdü.

Valilikten yapilan açiklamada, Safranbolu Ilçe Jandarma Komutanligi, UMKE, AFAD, iz takip köpegi ve gönüllülerden olusan kalabalik ekip ile kayip ihbarinin hemen ardindan arama çalismalarinin basladigi ve halen sürdügü belirtildi.

Açiklamada sunlar kaydedildi:

"AKUT'a ait termal kamerali drone ile arama yapilmis olup ayni bölgede bulunan Sariçiçek Göleti'ne düsme ihtimali de degerlendirilerek Amasra Sahil Güvenlik Bati Karadeniz Grup Komutanligindan gelen Dalis Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Tim Komutanliginca gölette yapilan arama faaliyetinde de herhangi bir bulgu elde edilememistir. Olayla ilgili arastirma ve sorusturma adli makamlarla koordineli olarak sürdürülmektedir. Kayip sahsin bulunmasi için Karabük Il Jandarma Komutanligi tüm gayreti ile çalismalara devam etmektedir."

Sariçiçek Dagi'ndaki bir ahirda çobanlik yapan ailesiyle yasayan Suriye uyruklu Emine Dandal (17), 6 Temmuz'da ortadan kaybolmustu. Kizini bulamayan anne Ayush Dandal, cep telefonu çekmedigi için piknik yapan bir aileden yardim istemisti. Telefon çeken bir noktadan jandarma, AFAD ve UMKE'ye haber verilmis, daga gelen ekipler, iz arama köpekleri ve drone kullanarak arama çalismasi baslatmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile