Karabük’te Sürücülere Zorunlu Mola

Karabük Emniyet Müdürlüğüne bağlı bölge trafik ekipleri yorgun ve uykusuz sürücüleri durdurarak çay ve çikolata ikramında bulunarak dinlenmelerini sağlıyor.

Özellikle İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bolu gibi illerden yola çıkıp, Samsun,Trabzon, Ordu ve Rize gibi Karadeniz illerine giden sürücülerini Kemikli rampalarında durduran polis ekipleri şoförlerin bir süre dinlenmesini sağlamak için çay ikramında bulunuyor ve onlarla sohbet edip uyarıcı broşürler veriyor. Karabük Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan Kemikli rampalarında yapılan uygulama alanında gazetecilere yaptığı açıklamada Ramazan bayramı tatilinin başlaması ile trafiğin yoğunlaştığını ve asla sürücülerin yola yorgun çıkmamaları gerektiğini söyledi.

Uzun yola çıkan sürücüleri durdurarak hem uyardıklarını hem de dinlendirdiklerini anlatan Acaröz, “Ramazan Bayramı tatili nedeniyle İstanbul istikametinden gelip Karadeniz illerine giden sürücüleri sınırlarımız içinde durdurup dinlenmelerini sağlıyoruz. Bunu yapmamızda ki amaç, hem bayramlarını kutlamak hem dinlenmelerini sağlamak Hem de trafik kuralları hakkında bilgilendirmek. Tam bayram tatilinin başladığı ve trafiğin yoğunlaştığı saatlerde sürücüleri dinlendirme uygulamasını başlattık. Sürücülerimizin trafik kuralarına uymalarını, asla yorgun araç kullanmamalarını, kemer takmalarını, hız limitlerine dikkat etmelerini istiyoruz. Bayramlar mutlulukla yaşanır. Tatilin mutlulukla sonuçlanmasını arzu ediyoruz. Trafik kazası yaşanmasını istemiyoruz. Bu uygulamamızın başarılı olduğunu biliyorum” dedi.

Trafik ekipleri uygulamayı gece yarısı saatlerinde başlatıp sabahın ilk ışıklarına kadar sürerken, yapılan uygulama karşısında sürücüler de çok memnun olduklarını belirttiler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile