Karabük'teki 476 Odali Bina Üniversite Yurdu Olacak

Karabük'teki 476 Odali Bina Üniversite Yurdu Olacak

AK Parti Karabük Il Baskani Av.Ismail Altinöz, kentte 2020 yilinda yapimi tamamlanan 476 odali ve 1004 kisi kapasiteli yurt binasinin Gençlik ve Spor Bakanligi’na bagli Kredi Yurtlar Kurumu’na üniversite yurdu olmasi için devrolma islemlerinin basladigini açikladi.

AK Parti Il Baskani Av. Ismail Altinöz, Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan Soguksu Mahallesi’nde yaptirilan yurt binasinin akibetiyle ilgili basin toplantisi düzenledi.

Gazetecilere konusan Altinöz, binanin Çevre ve Sehircilik Bakanligi’ndan Gençlik ve Spor Bakanligina devri ile ilgili islemlere baslanildigini ve binanin yapim durumuna uygun olarak üniversite ögrencilerinin kalacagi yurt olarak kullanilacagini açikladi.

Her zaman Karabük için en güzel hizmetleri en etkili sekilde almaya gayret ettiklerini belirten Altinöz, “Sehrimizin sadece bir kesiminin degil tüm bölgelerinin esit sekilde kalkinmasini ve gelismesini arzuluyoruz. Bu dogrultuda Karabük Belediyesi’nden TOKI’ye devrolan 1004 kisilik yurt binasi Gençlik ve Spor Bakanligimiz tarafindan alinarak Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kullanimina tahsis olunacaktir. Binamiz yurt binasi olmasinin yani sira alt katlari da Gençlik Merkezi olarak projelendirilip, hem ögrencilerimizin hem de hemsehrilerimizin kullanimina sunulacaktir” dedi.

Karabük’te hiçbir yatirimin heba olmayacagini ifade eden Altinöz, “Devletimizin parasi, çalismasi bosa gitmez. Karabükümüze ve Soguksu Bölgemize hayirli ve ugurlu olsun. Bizlerden destegini hiçbir zaman esirgemeyen ve konunun çözümünde yardimci olan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum’a, Gençlik Spor Bakan Yardimcilarimiz Halis Yunus Ersöz’e ve Sinan Aksu’ya, TOKI Yöneticilerine, tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Konusmanin ardindan AK Parti Il Baskani Altinöz beraberindeki heyet ile birlikte yurt binasini gezdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile