Karabük'ten Kisa Kisa

Karabük Il Özel Idaresinin 2022 yili bütçesi 70 milyon lira olarak onaylandi.

Il Genel Meclisi Baskani Ahmet Sözen'in baskanligini yaptigi Il Genel Meclis toplantilarinin son oturumunda, Karabük Il Özel Idaresinin 2022 yili bütçesi 70 milyon olarak oybirligiyle kabul edildi.

Gerçeklesen toplantida, Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Mesut Aydin tarafindan 2022 yili tahmini bütçesi okundu. Sözen'in oylamaya sunmasiyla bütçe, meclis üyelerince oybirligiyle kabul edildi.

Bütçe görüsmelerinin sona erdigi 20 günlük maratonun ardindan özverili çalismalarindan dolayi Il Genel Meclis Üyelerine tesekkür eden Baskan Sözen, bütçenin hayirli olmasini diledi.

- Safranbolu'da çiçek ekimi

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü, ilçe genelinde çiçek dikimine ve agaçlandirmaya devam ediyor.

Belediye Baskani Elif Köse, yaptigi yaziligi açiklamada, belediye serasinda 60 bin kislik çiçek üretildigini ve dikimlere baslandigi söyledi.

Esentepe Mahallesinde 315 agaç dikildiginden bahseden Köse, "Esentepe ve Baris mahalleleri ile Göztepe ve Tarihi Çarsi bölgelerinde agaçlandirma çalismalari tamamlandi. Çok daha yesil, göze çok daha hos gelen bir Safranbolu için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu baglamda refüjlerde çesitli fidanlari toprakla bulustururken, sehri kendi seramizda ürettigimiz kislik çiçeklerimizle de güzel bir görünüme kavusturmayi hedefliyoruz. Agaçlandirma ve yesil alan çalismalarimiz devam edecek." dedi.

Baskan Köse, bu baglamda 150 top akasya agaci, 165 çinar yaprakli akçaagaç, simsir, kartopu, leylak gibi çesitli mevsimsel çiçek ile 2 bin gül ile parklara bodur agaç dikiminin tamamlandigini, refüjlere toplamda 60 bin adet hercai menekse dikiminin devam ettigini aktardi.

Köse ayrica hafta sonu sanayi bölgesinde yapilan çalismalardan dolayi meydana gelen çöplerin temizligini ardindan da yikama çalismasinin yapildigini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile