Karabük'ten Kisa Kisa

Karabük Il Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Bilal Yatmaz'in vefat eden annesi topraga verildi.

Geçirdigi rahatsizliktan dolayi hayatini kaybeden Emine Yatmaz için Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Yatmaz'in cenazesi, burada ikindi vakti kilinan namazin ardindan Besbinevler Mezarligi'na defnedildi.

Törene Yatmaz'in ailesinin yani sira Vali Fuat Gürel, Il Emniyet Müdürü Sirri Tug, Il Jandarma Komutani Albay Garip Gümüs ile kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile vatandaslar katildi.

- Jandarmadan ögrencilere ziyaret

Karabük Il Jandarma Komutanligi Aile Içi Siddetle Mücadele ve Çocuk Kisim Amirligi ile Merkez Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, Cumayani köyünde ögrencileri ziyaret etti.

"Çocuk ve Gençlerin Korunmasina Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlari Denetim Uygulamasi" kapsaminda yapilan ziyarette, ögrencilere okul ve çevresinde nasil hareket etmeleri (metruk binalar, yabanci kisiler, yabanci araçlar, jandarmanin telefon numarasi, emniyet kemeri ve önemi, araçta yolcu olarak hareket tarzlari) konusunda bilgilendirme yapildi.

Ayrica ögrencilere, boyama kitabi ve Jandarma Çocuk Dergisi verildi.

- Mobil Trafik Egitim Tiri Karabük'te

Türkiye genelinde okul öncesi ve ilkokul ögrencilerinin trafik konusundaki farkindaliklarini gelistirmek amaciyla yola çikan Mobil Trafik Egitim Tiri, Karabük'e geldi.

Kent Meydani'nda konumlanan Mobil Trafik Egitim Tirinda, akülü araçlar kullanilarak, trafik kurallarina uygun durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uyulmasi gereken manevra kurallari, güvenli takip mesafesi, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarinin ve yol isaretlerinin anlamlari, trafik isiklarinda sürücü ve yaya olarak davranis biçimleri konularinda iki gün egitim verilecek.

- Karabük'te emniyet kemeri denetimi

Türkiye'nin 81 ilinde es zamanli gerçeklestirilen emniyet kemeri uygulamasi Karabük'te de yapildi.

Il Emniyet Müdürlügü Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, kontrol noktalarinda durduklari sürücüleri emniyet kemeri takmalari konusunda uyardi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile