Karabük Üniversitesi Ödüle Doymuyor

Karabük Üniversitesi Ödüle Doymuyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal’a bir ödülde Dünya İş Konfederasyonu’ndan(WORLDCOB) geldi.

Dünya İş Konfederasyonu tarafından ‘eğitim’ alanındaki “the BIZZ 2013” ödülü Türkiye’de ilk defa Karabük Üniversitesi’ne verildi.

Altı yıllık geçmişi ve 30 bini aşkın öğrencisi ile çağdaş eğitim yuvası çizgisinde genç ve dinamik olguda “Türkiye’nin Parlayan Yıldızı” olan Karabük Üniversitesi’ne uluslararası ikinci ödül Dünya İş Konfederasyonu’ndan geldi. Geçen Temmuz ayında İsviçre’de 30’dan fazla ülkeden 120 katılımcının bir araya geldiği Liderler Zirvesi’nde Avrupa İş Konseyi Socrates Komitesi tarafından Karabük Üniversitesi’ne “En İyi Üniversite” Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal’a “Yılın En İyi Rektörü” ödülü verilirken, bu kez de 40 ülkeden 120 katılımcının bir araya geldiği Dubai Emirliği’nde Dünya İş Konfederasyonu tarafından ‘eğitim’ alanında Türkiye’de ilk defa Karabük Üniversitesi’ne ‘Alanında ve Bölgesinde En İyi Kurum”, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a da “En Başarılı Yönetici” ödülü takdim edildi.

9 Eylül 2004 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Houston Teksas kentinde kurulan Dünya İş Konfederasyonu, 5 kıtada alanlarında önde gelen şirketlere, kurum ve kuruluşlara ve liderlerine teşvik amacıyla dünyanın en önemli BIZZ (İş Mükemmelliği Uluslararası Tanıma) ödüllerini veriyor. ‘BIZZ ARABIC 2013’ ödül töreninde, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal’a ödüllerini Dünya İş Konfederasyonu CEO’su Jesus J. Moren takdim etti. Katılımcılara hitaben selamlama konuşması yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 2007 yılında kurulan ve bugün altı yaşında bir üniversite olmasına rağmen 30 bini aşkın öğrencisi ile Türkiye’nin en genç üniversitelerinden biri olduklarını belirterek, “Üniversitemin ve ekibimin dünyanın en önemli iş tanınırlığı ayrıcalığı ile onurlandırılmasından dolayı Dünya İş Konfederasyonu’na en samimi duygularımla teşekkür eder, şükranlarımı iletmek istiyorum. Bu ödülleri tüm personelimizin ve öğrencilerimizin adına alıyorum. Sizleri şehrimize ve üniversitemize davet ediyorum” dedi.

Program süresince Uysal, ekonomi, siyaset, eğitim ve kültür gibi alanlarda faaliyet gösteren iş ve bilim insanlarıyla uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi konusunda da bir dizi görüşme yaptığını belirtti.

Karabük Üniversitesi olarak 4 ay ara ile ikinci uluslararası ödül almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektör Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ödüller çalışmalarımıza güç vermektedir. Bu yıl ikinci kez böyle prestijli ödüllere hem kurumum hem de şahsım adına layık görülmek beni inan çok mutlu etti. Her zaman söylediğim bir söz vardır ‘Hiçbir başarı tesadüf değildir.’ Biz bu başarılara tüm Karabük Üniversitesi çalışanları ve Karabük halkıyla imza atıyoruz. Bu başarıya birlikte imza attığımız Karabük Üniversitesi çalışma arkadaşlarıma, öğrencilerime, bize inanan ve katkılarını esirgemeyen değerli Karabük halkına bana bu onuru yaşattıkları için şükranlarımı sunarım. Sizleri şehrimize ve üniversitemize davet ediyorum.”

'BIZZ 2013 ÖDÜLÜ'
BIZZ (International Recognition of Business Excellence) ödülü, 9 Eylül 2004 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Houston Teksas kentinde kurulan Dünya İş Konfederasyonu (WORLDCOB) tarafından veriliyor. 5 kıtada 80’den fazla ülkede 3 binden fazla üyesi ile faaliyet gösteren ve iş alanında büyümeyi destekleyen, dikkate değer kurum ve yöneticileri, sosyal sorumluluk projelerini tanıyan ve teşvik eden önde gelen uluslararası bir iş organizasyonu olup, network ve medya aracılığı ile dünyanın her tarafından farklı iş alanlarında bilgi toplayan bir araştırma ekibi ile farklı kıtalarda iş alanında büyüme gösteren, göze çarpan şirket ve kurumlar hakkında toplanan istatiksel bilgiler, WORLDCOB değerlendirme komitesine iletilerek, burada İş Mükemmelliği Anketindeki sorular ile eşleştirilmesi sonucu ortaya çıkan değerlere göre kurumlar ödül almaya hak kazanıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile