Karabük Valiliginden Cinayetle Ilgili Açiklama

Karabük Valiliginden Cinayetle Ilgili Açiklama

Karabük’te bosanma asamasinda oldugu esi tarafindan öldürülen Özlem Küçükyilmaz’in, polise siginma talebinde bulunduktan sonra tedbir karari süresince, kocasiyla iletisim içerisinde olduklari ve görüstükleri belirlendi.

Karabük Valiligi, Özlem Küçükyilmaz ile annesi Nazife Çetingök’ün evlerine gittikleri sirada bosanma asamasindaki esi Hasan Küçükyilmaz tarafindan öldürülmesi olayina iliskin açiklamalarda bulundu.

Açiklamada 112 ihbar hatti ile KADES uygulamasina anne ve kizi tarafindan yapilan herhangi bir çagrinin bulunmadigi belirtildi.

“Tedbir karari süresince iletisim içerisinde olduklari ve görüstükleri bilgisi edinilmistir”

Öldürülen Özlem Küçükyilmaz’in farkli tarih ve zamanlarda Il Emniyet Müdürlügü’ne esi Hasan Küçükyilmaz hakkinda müracaatlarinin oldugu ve 16 Kasim 2022 tarihinde siginma talebinde bulundugunun ifade edildigi açiklamada, “Bunun üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü Siddeti Önleme ve Izleme Merkezi Il Kabul Birimine yerlestirildigi, yerlestirdikten kisa bir süre sonra verdigi dilekçesinde kendi istegiyle il disinda yasayan kizin yanina gitmek istedigini beyan ederek yerlestirmis oldugu kurulustan ayrildigi, maktul Özlem Küçükyilmaz’a elektronik kelepçe uygulamasinin degerlendirilmesi için detayli bilgilendirme yapilmasina ragmen bu talebi 6 Temmuz 2023 tarihinde reddettigi tespit edilmistir. Yapilan tedbir izleme ve takip süresinde Özlem Küçükyilmaz’in, esi Hasan Küçükyilmaz ile tedbir karari süresince iletisim içerisinde olduklari ve görüstükleri bilgisi edinilmistir” denildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü tarafindan Özlem Küçükyilmaz’a 6284 sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Karsi Siddetin Önlenmesine dair kanun bünyesin hizmet modellerinin aktarildiginin yer aldigi açiklamada, “Kadin konukevi hizmetinden yararlanabilecegi, kadin konukevi hizmetinden yararlandigi süre içerisinde hakkinda gizlilik karar alinip farkli bir sehre nakil sürecini degerlendirilebilecegi belirtilmis olmakla birlikte 6284 sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Karsi Siddetin Önlenmesine dair kanun dahilinde herhangi bir hizmet modeli talebinde bulunmamistir. Olayla ilgili olarak sorusturma devam etmektedir” ifadeleri kullanildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile