Karabük Valisi Küçük'den Açıklama

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Anadolu Ajansı'nın , kurulduğu günden bu yana tarihe tanıklık eden, yurttan ve dünyadan haberleri, doğru ve tarafsızlık ilkesiyle kamuoyuna ulaştırdığını belirterek, AA'nın haberciliğin öncü ve örnek kuruluşlarından olduğunu vurguladı.

Küçük, AA'nın kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, habercilik anlayışıyla milletin güvenini kazanan AA'nın, bu güveni sarsmadan 92 yıldır vatana hizmet ettiğine dikkati çekti.

AA'nın kamuoyunu aydınlatma görevini başarıyla yürüttüğünü bildiren Küçük,mesajında şunları kaydetti:

''AA, işgal altındaki İstanbul'dan milli mücadeleye katılmak amacıyla yola çıkan Yunus Nadi Bey ile Halide Edip Hanımın, Ankara'ya ulaştıklarında Mustafa Kemal Paşa'ya yaptıkları önerinin benimsenmesiyle 6 Nisan 1920'de kuruldu. Anadolu Ajansı kuruluşundan bugüne kadar Türkiye'de demokrasinin yerleşmesinde önemli bir görev üstlendi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda Türk milletinin varoluş mücadelesini bütün dünyaya hızlı ve doğru bir şekilde duyurdu. Kurulduğu günden bu yana tarihe tanıklık eden, yurttan ve dünyadan haberleri, doğru ve tarafsızlık ilkesiyle kamuoyuna ulaştıran AA, haberciliğin öncü ve örnek kuruluşlarındandır. Yaygın haber ağıyla ülkemizin sesini dünyaya duyuran AA'nın 92. yıl dönümünü kutluyor, yönetici ve çalışanlarına başarılar diliyorum.''
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile