Karabük Valisi Yavuz Açiklamasi'ovacik Ve Safranbolu'daki Yanginlari Kismen Kontrol Altina Aldik'

Karabük Valisi Yavuz Açiklamasi'ovacik Ve Safranbolu'daki Yanginlari Kismen Kontrol Altina Aldik'

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Ovacik ve Safranbolu ilçelerinde çikan orman yanginlariyla son durumu açikladi. Vali Yavuz, yanginlarin her iki bölgede de kismen kontrol altina alindigini, ancak bazi alanlarda yanginin hala devam ettigini belirtti.

Vali Yavuz, yaptigi açiklamada "Bugün ögleden sonra, yaklasik 15.00 sularinda hem Ovacik ilçemizde Alinca köyümüz sinirlari içinde hem de Safranbolu ilçemizin Ovacuma tarafindaki Ulu Yayla mevkiinde iki orman yanginimiz çikti. Iki yanginimizi da hem Orman Isletme Müdürlüklerimize bagli arazözlerimiz, su tankerlerimiz, belediyelerimize ait, Özel Idaremize ait ve diger kurumlarimiza ait araçlarimiz müdahale ediyor. Ovacik’ta su ana kadar yaklasik 17-18 hektarlik bir alanda ormanimiz zarar gördü. Safranbolu Ovacuma Ulu Yayla mevkiinde ise yaklasik 5 hektarlik bir alanda örtü yangini meydana çikti. Ovacik’taki yanginimiz iki uç noktada devam ediyor, diger alanlar arkadaslarimizin gayretli ve özverili müdahalesiyle kismen kontrol altina alindi diyebiliriz. Fakat iki uç noktadaki tepe yangini zaman zaman örtü alti yangini seklinde devam ediyor" dedi.

Yanginlar sonucunda Safranbolu’da 3 evin zarar gördügünü ve 2 büyükbas hayvanin telef oldugunu ifade eden Vali Yavuz, yerlesim yerlerine iliskin su an için herhangi bir can kaybi ya da yaralanma durumu olmadigini belirtti.

Ovacik’ta ise can ve mal kaybi yasanmadigini ekledi. Vali Yavuz, yanginla mücadele eden tüm ekiplerin fedakarca çalistigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Diger taraftan yerlesim yerlerimize sirayet eden Ovacik’ta herhangi bir sikinti yok. Iki köyümüze yakin ve Beydini ve Alinca ikisine de yaklasik kus uçusu 1-2 kilometre mesafede. Oralarda da tedbirlerimizi aldik. Gerçekten orman isletme müdürlüklerimize, belediyelerimize ve diger kurumlarimiza ait araç ve personeller, ilk andan itibaren yanginlara müdahale ediyor. Su anda gecenin bu saatinde, hortum çekerek, su indirerek, tepe yangini olan iki noktaya müdahale ediyorlar. Hepsine huzurlarinizda tesekkür ediyorum. Insallah bu iki noktadaki yanginimizi kisa sürede kontrol altina alarak sogutma çalismalarina baslariz" diye konustu.

Yanginlarin kontrol altina alinmasinda rüzgarin etkisine de dikkat çeken Vali Yavuz, rüzgarin zaman zaman yanginin yayilmasina neden oldugunu, ancak su anda rüzgarin sakinlestigini ve bu durumu firsata çevireceklerini aktardi. Yavuz, "Tüm arkadaslarimiza geçmis olsun dileklerimi iletiyorum ve en kisa sürede yangini kontrol altina almayi ümit ediyorum" diyerek sözlerini tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile