Karaburun'da Atiklar Kaynaginda Ayrisiyor

Karaburun'da Atiklar Kaynaginda Ayrisiyor

Karaburun Belediyesi, plastik atiklar basta olmak üzere geri dönüstürülebilir atiklarin kaynagindan ayristirilmasini hedefleyen çevre projesine imza atti.

Karaburun Belediyesi, atiklarin kaynaginda ayristirilmasini hedefleyen çevre projesini hayata geçirdi. Buna göre; plastik, kagit, cam, metal ve kompozit malzeme gibi atiklar, toplanma günlerinde ambalaj atigi toplama araci tarafindan alinacak. Pilot olarak Iskele, Merkez ve Mordogan mahallerinde baslatilan proje kapsaminda vatandaslar, atik posetlerinin sayisi kadar ücretsiz poset alma hakkina sahip olacak.

Proje hakkinda bilgi veren Karaburun Belediye Baskani Ilkay Girgin Erdogan, Türkiye’nin atik yönetiminde gelismis ülkelerin hâlâ çok gerisinde olduguna dikkat çekerek, projenin ilçe genelinde basari kazanmasi ile Türkiye’ye örnek olacak bir basari saglanmasini hedeflediklerini söyledi.



Ülkelerin atiklarina "enerji kaynagi" ve "çöp" olarak bakanlar olarak ikiye ayrildigini kaydeden Karaburun Belediye Baskani Erdogan, Türkiye’nin ikinci kategoride yer alan ülkeler arasinda bulundugunu, 2050 yilinda dünyadaki toplam plastik tüketiminin yüzde 60’inin geri dönüsüm kaynakli olacagini sözlerine ekledi.

Her atik türü belirli günlerde alinacak

Ilkay Girgin Erdogan, söyle devam etti:

“Her türlü atigin kaynaginda ayristirilmasi büyük önem tasiyor. Hemsehrilerimiz, ayristirdiklari her kilogram atigin ülke ekonomisine ve dogal kaynaklarimiza çok önemli katkisi oldugunu bilmeliler. Plastik tüketimi her yil küresel büyüme hizinin üzerinde artarken; plastiklerin kaynaginda ayristirilmasi, geri dönüsümü, yeniden katma deger yaratmasi çevresel etkilerin de asgari düzeye inmesini sagliyor. 1 ton plastik atigin geri dönüsümü ile 41 kg sera gazi, 21,3 m3 depolama alani ve 5774 kW/h enerji tasarrufu saglamis oluyoruz. Geri kazanilabilir atiklarin, yetkili firma tarafindan verilen mavi renkli posetlerde biriktirilmesi gerekiyor. Biriktirilen atiklar, belirtilen günlerde Karaburun Belediyesi Ambalaj Atigi Toplama Aracimiz tarafindan alinarak, hemsehrilerimize dolu poset sayisi kadar bos poset birakilacak. Geri kazanim posetlerine geri kazanim malzemelerinden baska bir atik konulmamasi büyük önem tasimaktadir. Baslatilan bu pilot uygulamaya dâhil olmak isteyen vatandaslarimiz 0533 4373640 numarali telefondan katilim saglayabilirler."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile