Karaca Açiklamasi 'Herkese Esit Mesafede Ayrim Yapmadan Hizmet Edecegiz'

Karaca Açiklamasi 'Herkese Esit Mesafede Ayrim Yapmadan Hizmet Edecegiz'

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi (ESOB) Baskan adayi Hikmet Karaca, seçilmesi durumunda herkese esit mesafede ayrim yapmadan hizmet edecegini açikladi.

Mayis 2022 tarihinde yapilacak seçim öncesi özel açiklamalarda bulunan Erzurum Matbaacilar, Kirtasiyeciler, Tabelacilar ve Fotografçilar Esnaf Odasi Baskani Hikmet Karaca, seçim çalismalari hakkinda bilgi verdi.

Hikmet Karaca, “Seçilmemiz halinde sadece Erzurum’un degil, bölgenin sesi olacagiz. Basta bölge milletvekilleri olmak üzere bütün birlik baskanlari ile de en az üç ayda bir rutin olarak gerek Erzurum’da, gerekse diger illerimizde toplanarak bölge esnafinin sorunlarini masaya yatiracagiz, sorunlarimizin çözümü noktasinda da basta cumhurbaskanligi makami olmak üzere diger ilgili bütün bakanliklara da gerekli baskilari uygulayabilen dirayetli, is bilen, becerikli bir birlik olmak için mücadele verecegiz. Tek derdimiz esnafimizin refahi ve mutlulugu için çözümler üretmek olacaktir. Yasal olarak Mayis 2022 tarihinde yapilacak birlik seçimi ile ilgili ile olarak adayligimi açikladigim günden itibaren degerli oda baskanlarimiz ve delegelerimizle yapmis oldugumuz ziyaretlerimizdeki görüsmelerimizde çok olumlu görüsler ve temenniler aldik. Bu durum da bizleri son derece memnun etmis ve çalisma azmimizi arttirmistir” dedi.

Karaca, “Esnaf ve sanatkâr toplumumun ve ekonominin tasiyici kolonudur. Zorunlu giderlerimize yapilan fahis zamlar, akabinde yasanan ekonomik sikintilar esnaf ve sanatkârimizin alim ve ödeme gücünü resmen bitirmistir. Devlete hiçbir külfeti olmayan esnaf ve sanatkâr, birçok maddi zorluklar altinda ezilmektedir. Esnaf ve sanatkâr, zaten ödemede güçlük çektigi elektrige, dogalgaza, kömüre, akaryakita, vergilere, bag-kur’a ve sosyal güvenlik primlerine 2022 yilinin basindan itibaren gelen fahis zamlar karsisinda çaresiz kalmistir. Birçok esnafimizin da bu agir yüklerin altindan kalkamayacagi kaçinilmaz bir gerçektir. Bir oda baskani sifatiyla temsil ettigimiz esnafin sikintilarini ifade etmek, sesini duyurmak ve çözüm bulmak baslica görevlerimizin en basinda gelmelidir. Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi ve Meslek Odalari bu maksatla kurulmustur. Bizler, esnaf ve sanatkârlar adina gerektiginde kamu kurum ve kuruluslarini tenkit, gerektiginde takdir edebilme yetki ve selahiyetine sahip oldugumuzun bilincine varmaliyiz. Bugüne kadar oldugu gibi, bundan sonra da esnaf ve sanatkârimizin sesi olmaya ve onlarin isteklerini talep etmeye, esnaf ve sanatkâr kesiminin sesini duyurma gayreti içerisinde olmak için var gücümüzle çalismaya devam edecegimizi ve bu yöndeki çalismalarimiza araliksiz devam etme çabasi içerisinde olacagimizi bütün esnaf ve sanatkârimiz tarafindan bilinmesini istiyoruz” açiklamalarinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile