Karacaahmet Camii Tamamlanma Aşamasına Geldi

Karacaahmet Camii Tamamlanma Aşamasına Geldi

2010 yılının Haziran ayında düzenlenen temel atma töreni ile yapımına başlanan ve çevre sakinleri başta olmak üzere hayırsever, sanayici, işadamları ve vatandaşların katkıları ile yaptırılan Karacaahmet Camii tamamlanma aşamasına geldi. Minaresi bitirilen caminin dış cephesinin yapımına geçildi.

Çorlu'da Hıdırağa Mahallesinde, Cevizli Sokak, Ihlamur Sokak ve Barış Caddesi'nin kesiştiği noktada, bin 700 metrekarelik alanda, yaptırılan Karacaahmet Camiinin inşaatında sona gelindi. Karacaahmet Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında devam ettirilen cami inşaatında minarenin bitirildiği, dış cephe kaplamalarına geçildiği, dış cephe çalışmalarının da tamamlanması ile kısmen ibadete açık olan camiinin tamamen ibadete açılarak vatandaşların kullanımına sunulacağı belirtildi.

Çevre sakinleri başta olmak üzere hayırseverlerin katkıları ile yaptırılan camii inşaatına Çorlu Belediyesi'nin de katkı sağladığını dile getiren dernek yöneticileri, Çorlu Belediyesine katkılarından ötürü camii inşaatına asılan bir afişle de teşekkür ediyorlar. 330 metrekare alan üzerine 3 katlı olarak inşla edilen caminin, bodrum katında bayanlar için Kur'an Kursu, giriş katta okuma salonu ve sosyal faaliyetler için salon üst katta ibadethane yer alacak. Tek minareli olarak yapılan caminin minaresi ise çift şerefeli olacak. Aynı anda 700 kişinin namaz kılabileceği, Karacaahmet Camiinin inşaatının büyük oranda bitirildiği dış cephe çalışmalarının sürdürüldüğü bu çalışmaların da tamamlanmasının ardından tam olarak hizmete açılacağı kaydedildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile