Karacabey Can Dostlarimizin Yaninda

Karacabey Can Dostlarimizin Yaninda

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, can dostlarina sahip çiktiklarini söyledi.

Baskan Ali Özkan, belediyeye ait hayvan barinagini inceledi. Özkan, ‘hayvan dostu sehir’ sloganina yakisir bir sekilde sokaklardaki dostlarimiz için çalistiklarini söyledi.

Ali Özkan, bugün itibariyla Karacabey Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barinaginin 1 veteriner hekim, 1 veteriner teknikeri ile 3 personelle birlikte, toplam 5 kisi olarak acil durumlarda 7/24 müdahale etmek sartiyla faaliyet gösterdigini söyledi.

Özellikle yaralanma, kaza gibi durumlarda zaman kaybetmeksizin müdahale edildigini dile getiren Özkan, vatandaslarin bu tarz durumlarla karsilastiginda Karacabey Belediyesi’ni aramalarinin yeterli oldugunu ifade etti.

Barinaktaki sahipsiz köpeklerden ‘misafirlerimiz’ diye bahseden Baskan Ali Özkan, “Onlar için ayirdigimiz Belediye Sahipsiz Hayvan Barinaginda, paslanmaz otomatik suluklarimiz var. Özel mamalarla besleniyorlar. Yaz dönemlerinde sicaktan etkilenmemeleri için serinleme ve gölge ünitelerimiz var. Kis dönemlerinde ise bu kez soguktan etkilenmemeleri için isitma tedbirlerimiz var. Buraya gelen misafirlerimize, dostlarimizin refahina da özen gösteriyoruz” dedi.

Sokaklardaki hayvanlar ile tasinan veya birbirlerine bulasabilen viral hastaliklarin önüne geçmek için barinak içinde dezenfekte çalismalarinin da siklikla yapildigini belirten Özkan, barinagin rutin araliklarla da ilgili kurumlar tarafindan denetimden geçtigini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile