Karacabey'de Metruk Bina Sorunlari Bir Bir Çözülüyor

Karacabey'de Metruk Bina Sorunlari Bir Bir Çözülüyor

Karacabey’de metruk durumda bulunan ve uygunsuz kullanima maruz kalan eski yapilar, yasal süreçlerin tamamlanmasi ile beraber sirasiyla ortadan kaldiriliyor. Kent genelindeki metruk binalarin yikimi sürerken, ilçede ortadan kaldirilan metruk bina sayisi da 109 oldu.

Merkez ve kirsal mahallelerde devam eden yikimlari, Belediye Fen Isleri Müdürlügü ekipleri titizlikle gerçeklestiriyor. Yikimlarin önceki adresi, kirsal mahallelerden Harmanliyken bu kez sehir merkezinde Hamidiye Mahallesindeki bir metruk bina ortadan kaldirildi. Gerçeklesen yikimla, ilçede ortadan kaldirilan metruk bina sayisi da 109’a ulasti. Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, terk edilmis ve harabe halde bulunan metruk binalarin güvenlik ve saglik açisindan risk tasidigini ve ortadan kaldirma konusunda kararli bir sekilde çalismalarini sürdürdüklerini ifade etti.

Yasal prosedürlerin tamamlanmasi ile yikim islemlerinin gerçeklestirildigini söyleyen Özkan, “Yikimi gerçeklesen metruk binalarin ardindan kullanabildigimiz alanlarin geçici de olsa otopark olarak kullanilmasi için çalisiyoruz. Bu da önemli bir ihtiyaca yanit vermis oluyor. Bu noktada çalismalarimiz devamedecek”dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile