Karacasu'da 12 Mahalle Karantinaya Alindi

Karacasu'da 12 Mahalle Karantinaya Alindi

Aydin’in Karacasu ilçesindeki bir hayvan agilinda keçi-koyun çiçegi hastaliginin görülmesi üzerine tedbir amaçli 12 mahallede hayvan giris çikislari yasaklandi.



Hayvanciligin yogun oldugu bölgelerden olan Karacasu’da, 12 mahalleye hayvan giris çikislarinin yasaklandigi ögrenildi. Edinilen bilgiye göre Ataeymir Mahallesi’nde bir hayvan agilinda çiçek hastaligi görüldü.

Hastaligin görülmesinin ardindan hastaligin yayilmasinin önüne geçilmesi amaciyla tedbir amaçli Ataeymir Mahallesi ve 10 kilometre çapindaki çevre mahalleler karantinaya alindi. Ataeymir ve çevresindeki Yesilyurt, Çamarasi, Yesilköy, Ataköy, Dedeler, Isiklar, Palamutçuk, Dikmen, Yeniköy, Geyre, Güzelbeyli mahallelerine 28 gün boyunca hayvan giris ve çikislari yasaklandi. Karantina karari ise belediye hoparlörleri ile vatandaslara bildirildigi ögrenildi.

Konu ile ilgili Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Karacasu Ilçesi Ataeymir Mahallesi’nde çikan Koyun-Keçi Çiçegi hastaligi sebebiyle, ilgili yönetmelik geregi 10 kilometre yariçapli koruma ve gözetim alani içerisinde kalan Karacasu ilçesi Yesilyurt, Çamarasi, Yesilköy, Ataköy, Dedeler, Isiklar, Palamutçuk, Dikmen, Yeniköy, Geyre, Güzelbeyli mahallelerinde en son hasta hayvanin iyilestigi tarihten itibaren 28 gün boyunca küçükbas hayvan hareketi yasaklanmistir. Mihrak bölgesine filyasyon arastirmasi için Il Müdürlügümüz Epidemiyoloji birimi intikal etmis olup, söz konusu alandaki bulunan duyarli hayvanlar için Karacasu Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan asilama çalismasi baslatilmistir” ifadeleri yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile