Karacasu Konteyner Kentte Yeni Egitim-Ögretim Yili Basladi

Karacasu Konteyner Kentte Yeni Egitim-Ögretim Yili Basladi

6 Subat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaras’ta kurulan konteyner okullarda yeni egitim-ögretim yili basladi. Kurulan konteyner siniflarda ilkokul ve ortaokul ögrencileri ders basi yapti.

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Karacasu Konteyner Kentte kurulan konteyner okulda 2023-2024 yili egitim ve ögretim yili basladi.

Ilk ders zilinin çalmasiyla birlikte yeni siniflarina ve yeni arkadaslarina kavusan yüzlerce depremzede ögrenciler siniflarini doldururken, ögretmenler de ögrencilerine dersleri aktarmaya basladi.

“Ögretmenimi çok seviyorum”

Gökçe Nur Sivri “5. sinifa geçtim. Okulumu ve arkadaslarimi seviyorum. Okulumun yapimina 2 yil olmustu, birkaç tane vefat eden arkadaslarim var. Depremde çiktigimizda evimiz çökmüstü. Okuldaki arkadaslarimin hissini vermiyor ama yine de seviyorum okulumu. Ögretmenimi çok seviyorum, eki ögretmenlerimi de seviyordum onlardan bir tanesi de vefat etti” dedi.

Fatmagül Yildiz, “Çok heyecanliyim. Yeni arkadaslar edindim” ifadelerini kullandi.

Hasan Efe Karayigit, “Su an okula geldigim için çok heyecanliyim, 5. sinifa geçtim. Evimiz agir hasarli, yikilmadi ama yikimi yapilacak. Buraya alistim” diye konustu.

Aylin Buyruk, “Bir sürü sey atlattik ama bunlari da atlatacagimizi düsünüyorum. Bence çok güzel olacak bu yil mutluyum da” seklinde konustu.

“750’ye askin ögrenci var”

Karacasu Ortaokulu ve Ilkokulu Kurucu Müdürü Saban Bozman, sunlari dile getirdi: “6 Subat’tan sonra burada açildi bu okul. Karacasu-Ferhus ilkokulu ve ortaokulu diye. Su anda burada egitim ve ögretim faaliyetlerine sorunsuz bir sekilde basladik. Su anda 750’yi askin ögrencimiz var. Bu ögrencilerimizin tamami konteyner kentte kalan ögrencilerimiz”.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile