Karacasulu Ögrenciler Için Dersler Dijitale Tasindi

Karacasulu Ögrenciler Için Dersler Dijitale Tasindi

Gelisen teknoloji ile birlikte egitim sektörü de önemli bir degisim yasamaya basladi. Dershane mantigini degistirme yolunda önemli hamleler yapan Bi Ders Anlatimi; Aydin Karacasu ilçesinde Belediye ile yaptigi ortak proje ile dershaneye gidemeyen ögrencilerin ayagina dershaneyi götürdü. Bölge ögrencileri için ücretsiz olarak getirilen dijital dershane projesinde rehberlik seminerlerinin ikincisini Karacasulu ögrencilerin yogun katilimi ile gerçeklestirdi.

Ilçede 600 ögrencinin katilimi ile iki seansta yapilan seminerlerde Prof. Dr. Yalçin Özdemir “Sinav Kaygisi”, Uzman Rehber Ögretmen-Psikolojik Danisman Selin Zerman “YKS ve LGS Sinav Sistemi”, Egitim Sistemleri Uzmani “Baris Nuri Oktav ve Bengisu Polat “Egitimde Dijitallesmede Bi Ders Anlatimi Platformu’nun Önemi ve Kullanimi” konularini anlatti. Ögrencilerin de aktif olarak sunumlara katilmasi projenin bölge ögrencileri için ne derece önemli oldugunu bir kez daha ispatladi.

“Üretken Belediyecilik” slogani ile Karacasu için en iyi ve kalici hizmetleri vermeyi ilke edindiklerini belirten Karacasu Belediye Baskani Mehmet Erikmen “Bölgedeki ögrencilerimizin egitimi bizim için çok önemli. Bu noktada ögrencilerimize kalite egitimi vermek adina girisimlerde bulunduk. Bi Ders Anlatimi ile dershaneyi, özel dersi ögrencilerimizin evlerine kadar getirdik. Ayni zamanda hemsehrimiz olan, Bi Ders Anlatimi’nin kurucusu Mustafa Kavakli özverili bir sekilde bu ise el atti. Bundan da oldukça memnunuz” diyerek kurdugu sistem dolayisiyla Kavakli’ya tesekkür etti.

Bi Ders Anlatimi Kurucusu Mustafa Kavakli “Platformu kurarken kendine münhasir nedenlerden dolayi istedigi gibi bir kursa ulasmakta zorlanan ögrencileri düsünmüstük. Kisa süre içerisinde çok yol aldik. Bugün geldigimiz noktada amacimiza fazlasiyla ulastik. Bi ders Anlatimi dijital platform sayesinde artik ögrenciler öncelikli ihtiyaç duyduklari ders anlatimlarini, sinavlara hazirlanmada gereksinim olan dershane programini; canli derslerle evlerinden rahatça ulasabiliyorlar. Bu noktada vizyon sahibi ileriyi gören bir belediye baskanina sahip olduklari için Karacasulu ögrenciler ve velilerin çok sansli oldugunu düsünüyorum. Baskan bu hizmeti onlara ücretsiz olarak götürmekte. Bi ders Anlatimi olarak bu hizmeti çocuklarimiza götürmeyi, geleceklerinin insasinda önemli bir temel tasi olmayi kendimize görev edindik. Bu noktada elimizden gelenin en iyisi için merkezimizde canla basla çalisiyoruz. Amacimiz anlasildikça da destekçilerimiz her geçen gün artiyor” diyerek çalismada lösemili 93 çocuga da destek vermekten mutluluk duyduklarini ve bu destegi saglayan herkese tesekkür ettigini kaydetti.

Kavakli ayrica platformun henüz yeni olmasina ragmen adim adim ülkenin her kösesine yayildigini da kaydederek, “Bi Ders Anlatimi egitimde dijitallesmeye, disiplinli ve duyarli projeleri ile örnek bir platform olarak en saglikli sekilde geçmektedir. Emegi geçen, bu projeye sahip çikan herkese tesekkür ederim” dedi.

Yeni nesil dershanecilik hizmetinde Aydin’dan faaliyet gösteren Bir Ders Anlatim Dershaneleri önemli bir yatirimla dershane mantigini degistirecek bir hamle yapti. Aydin’da kendilerine ait merkezden, kendilerine ait yazilim, güçlü bir alt yapi ve teknik donanimla Birebir ders imkaninin yaninda tüm Türkiye’de ögrencilerin kullanimina canli derslerin oldugu dijital dershane hizmeti kisa sürede herkesin ilgisini çekti. Bu yil aktif olarak çalismaya baslayan sistem sayesinde ögrenciler dijitalde canli olarak derslerine katilabiliyor.

Internet imkanlarinin genislemesiyle beraber neredeyse tüm sektörlerde yasanan degisim dershanecilik sektöründe de yasanirken Bi Ders Anlatimi ile ögrenciler her nerde olursa olsun esit imkanlara kavusturuldu. Bu sistem ile Z kusagi gençlerin derslerini dijital mecradan da takip edebilecegini kaydeden Kavakli, “Dijital canli egitimin yani sira ders kayitlari sayesinde 7/24 konulara tam ulasim saglayan platform, birebir dershanelerde oldugu gibi online katilim saglayan ögrencilerinin gelisimini yakindan takip ediyor. Platform ‘O an anlamasan da, ya da derse katilamasan da geride kalmazsin’ slogani ile 7/24 ögrencinin erisiminde. Ders esnasinda ögretmenlerin aktif olarak soru-cevap seklinde konu islemeleri sayesinde ögrenciler, bilgisayar basindayken ders disinda farkli pencerelerle ilgilenmelerinin önü kapatiliyor” diyerek yeni dönem için de yogun ilgi gördüklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile