'Karaciğer Nakli Enstitüsü'nün Misyonu' Çalıştayı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: 'İnşallah bu onkoloji hastanesini temellerini yükselttiğimizde kalp noktasında da bir temel atalım. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Her türlü tedavinin yapıldığı 200 yataklı hastaneyi 2018 bütçesine aldırıp hem karaciğerde hem onkolojide hem kalpte çok iyi noktalara geleceğiz' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: 'İnsanların mutluluğunu belirleyen 2 önemli unsur var. Bunlardan birincisi aile, ikincisi sağlık. Bunları geliştirdiğiniz, güçlendirdiğiniz zaman insanların daha mutlu yaşadığı toplumları da inşa etmiş oluyorsunuz' Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş: 'Uluslararası hasta hizmetleri adı altında akreditasyon ve mevzuat çalışmalarını yıl sonunda tamamlayacağız. Yeni yıl itibarıyla uluslararası hastalara verilecek fiyatlar ortaya çıkacak ve bunları da önümüze alarak bu klinikleri akredite edeceğiz ve dünyaya duyuracağız'

İnönü Üniversitesi tarafından Karaciğer Nakli Enstitüsü'nün Misyonu Çalıştayı düzenlendi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, çalıştayda paylaşılacak bilgilerin hem Malatya hem de bölge insanları için büyük bir kazanım olduğunu belirtti.

Geçen hafta İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

'Bu ülke vatanı toprağı için feda eden bütün şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyoruz. Sözlere böyle güzel bir toplantıda terör saldırısıyla başlamak belki can sıkıcı olabilir ama bu bizim mücadele azmimizi, Türkiye'ye olan güvenimizi daha da arttırıyor. Daha fazla üretmek, çabalamak, terör illetinin bu ülke topraklarından bir an evvel kökünü kazıyarak barışın sevginin ve muhabbetinin hakim olduğu bir ortam tesis etme arzumuzu kamçılıyor.'

İnönü Üniversitesi'ndeki Karaciğer Nakli Enstitüsü'nün bir hayalle başladığını ancak gerçek bir başarı hikayesine dönüştüğünü vurgulayan Bakan Tüfenkci, bugün ortaya konulan başarılarla gurur ve onur duyduklarını dile getirdi.

Sadece enstitünün kurulmasının kendileri için yeterli olmadığını, kentte birçok başarılı ekibin olduğunu aktaran Tüfenkci, kentte yapılacak onkoloji hastanesiyle sağlıkta bir adım daha ileriye gideceklerini söyledi.

Karaciğer, onkoloji dışında kalp konusunda da önemli akademisyenlere sahip olduklarını belirten Tüfenkci, şunları aktardı:

'Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde yer bulabileceklerken bu coğrafyaya, topraklara olan sevgileri dolayısıyla burada kaldılar. İnşallah bu onkoloji hastanesini temellerini yükselttiğimizde kalp noktasında da bir temel atalım. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Her türlü tedavinin yapıldığı 200 yataklı hastaneyi 2018 bütçesine aldırıp hem karaciğerde hem onkolojide hem kalpte çok iyi noktalara geleceğiz.'

Merhum Cumhurbaşkanları İsmet İnönü ile Turgut Özal adına Malatya'da müze açmayı planladıklarını bildiren Tüfenkci, şöyle konuştu:

'Cumhurbaşkanımız ile irtibat halindeyiz. Malatya'da onlara yakışır, hem İnönü hem Turgut Özal Müzesi'ni burada kısa bir sürede hayata geçirmek istiyoruz. İnşallah şehir buna katkı verirse aileleri de razı olursa, burada hem İnönü hem Özal Müzesi'ni yan yana, Türkiye'nin nereden nereye geldiği, demokrasi tarihi veya Türkiye'nin gelişmişlik tarihini gösterecek şekilde Malatya'ya kazandırmak istiyoruz.'

- 'Sağlık, kalkınmanın önemli boyutu'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da kalkınmanın sadece ekonomi ve rakamlardan ibaret olmadığına dikkati çekti.

Kalkınmanın geniş bir kavram olduğuna, insan odaklı kalkınma anlayışının ekonominin yanı sıra sosyal ve çevre boyutlarını da kapsadığına işaret eden Yılmaz, 'Tıp konusunun da farklı bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Doğuştan ölüme kadar insanı daha müreffeh şeklinde yaşatmak kalkınma yaklaşımıyla birebir örtüşen bir alan diye düşünüyorum.' dedi.

Kalkınma Bakanlığınca en son hazırlanan 10'uncu 5 Yıllık Kalkınma Planı'nda sağlık konusuna çok önemli bir vurgu yaptıklarını anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti:

'Ülkemizin gelecek vizyonunu çizen 2023 ve ötesine doğru yol haritasını bu planda oluşturan 25 kritik dönüşüm alanı tespit ettik. Onlardan 3'ü doğrudan sağlık alanıyla ilgili. Türkiye çok şükür artık belli bir noktaya geldi. Belli bir alt yapı oluştu. Ülkemizi her alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok iyi noktaya taşımaya gayret ediyoruz. Sağlık topyekun kalkınmanın çok önemli bir boyutu. İnsanların mutluluğunu belirleyen 2 önemli unsur var. Bunlardan birincisi aile, ikincisi sağlık. Bunları geliştirdiğiniz, güçlendirdiğiniz zaman insanların daha mutlu yaşadığı toplumları da inşa etmiş oluyorsunuz.'

Bölgeler arası dengesizliği gidermek ve denge oluşturmanın bir ülkenin genel sağlığı açısından önemine vurgu yapan Yılmaz, AK Parti Hükümeti olarak gelişmişlik arası farkları azaltmaya önem verdiklerini sözlerine ekledi.

- 'Sağlık turizmi devreye girecek'

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş de sağlıkta son 12 yılda yoğun gayretlerle belirli noktalara gelindiğini aktardı. Başarılı olunan yerlerdeki tecrübeleri diğer merkezlere de dağıtacaklarını dile getiren Gümüş, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Sağlık alanında bundan sonraki süreçte sağlık turizmi de devreye girecek. Çünkü sadece buraya kendi vatandaşlarımıza değil bizden hizmet almak isteyen komşu ülkelerimiz var. Orada yapılamayan bazı alanların burada yapılması söz konusu olacak. Bununla ilgili uluslararası hasta hizmetleri adı altında akreditasyon ve mevzuat çalışmalarını yıl sonunda tamamlayacağız. Yeni yıl itibarıyla uluslararası hastalara verilecek fiyatlar ortaya çıkacak ve bunları da önümüze alarak bu klinikleri akredite edeceğiz ve dünyaya duyuracağız.'

Malatya Valisi Mustafa Toprak da Karaciğer Enstitüsü'nün sadece kent için değil Türkiye ve dünya için de önemli olduğunu, şehir olarak da bu konuda iftihar ettiklerini kaydetti.

Çeşitli illerden akademisyenlerin katıldığı çalıştay, yarın sona erecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile