Karadeniz Bölgesi'nde Normallesmeyle Birlikte Turizm Hareketliligi

Karadeniz Bölgesi'nde Normallesmeyle Birlikte Turizm Hareketliligi

Samsun’da son günlerde yerli ve yabanci turist hareketliligi yasaniyor. Turizmciler bu durumun sebebinin ise orman yanginlari olmadigina, pandemi sonrasi normallesmeye bagli olarak geçen yil tatile çikamayan vatandaslarin ciddi sekilde Karadeniz’e gelmesine bagladi.

Son günlerde ülkenin Akdeniz ve Ege Bölgelerinde çikan orman yanginlari turistlerin farkli destinasyonlar aramasina sebep oldu. Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Turistik Isletmecileri Dernegi Baskani Murat Toktas, orman yanginlarindan dolayi vatandaslarda özellikle Karadeniz Bölgesi’ne dogru bir yönelmenin olmadigini açikladi.

Karadeniz Bölgesi’nde daha çok kültür gezilerinin olduguna dikkat çeken Murat Toktas, normallesmeyle birlikte mutlu, olumlu bir 2 ay geçirdiklerini söyledi.



"Karadeniz ve Akdeniz, Ege Bölgeleri farkli destinasyonlar"

Karadeniz Bölgesi’nde daha çok kültür gezilerinin yapildigini ifade eden Baskan Murat Toktas, “Manavgat’ta baslayan yangin Ege Bölgesi’ne kadar ne yazik ki uzadi. Buradaki tatilcilerin bir kismi geri dönerken bir kismi ise yangindan etkilenmeyen bölgelere yönelmeye basladi.

O destinasyonlari kullanmaya basladilar. Bazi turistler il içerisinde bir degisime ugradilar. Manavgat Bölgesi’nde Lara, Belek bölgelerine geçenler oldu. Karadeniz Bölgesi ile Akdeniz, Ege Bölgeleri çok farkli. Biz kültür turu agirlikli bir turizm yapiyoruz. Biz de kum, günes, deniz biraz zayif, daha çok yesille iç içeyiz. Ege ve Akdeniz’e indiginiz zaman eglence, kum, deniz, günes agirliklidir. Bu ikisi farkli destinasyonlardir. O bölgede olan yerli ve yabanci turistler kum, günes ve deniz ihtiyacini etkilenmeyen baska destinasyonlar da aramaya basladilar. Bir kismi da evlerine tekrardan geri dönerek sifirdan bir planlama yaptiklarini hem otelci arkadaslarimizdan hem de acentelerimizden duyuyoruz" dedi.



“Karadeniz Bölgesi’ni planlayan tatilcilerin ciddi talebiyle karsilastik”

Haziran ve temmuz aylarindaki yogunluga dikkat çeken Murat Toktas, "Geçen sene malum pandeminin en göbegindeydik. Ciddi bir sekilde kisitlamalarla birlikte insanlarin seyahat yapma imkani yoktu. Karadeniz Bölgesi de bu durumdan olumsuz bir sekilde etkilenmisti. Özellikle yurt disindan gelen gurbetçilerimiz bu bölgenin insanlari da gelmemisti. Yurt içi hareketliligi olmamisti. Bu sene ise temmuz ayi itibariyla özellikle bayram arifesinde sonra ciddi bir hareketlilik oldu. Hem Kurban Bayrami için bu tarafa gelen hem de geçen sene tatile çikamayan ve tatil için Karadeniz Bölgesi’ni planlayanlarin ciddi bir talebine ugradik. Son yillarin en yogun trafigini yasiyoruz. Sektör olarak olumlu, mutlu bir 2 ay geçiyoruz. 14-15 ayin üzerine bu nefes almamiza sebebiyet verdi. Beklentimiz ise agustos ayinin sonuna kadar bu hareketliligin devam etmesidir. Akabinde okullarin açilmasiyla birlikte yavas yavas çekilmeler baslayacaktir. Son aylarimizi Anadolu’daki diger sehirler gibi sehirde ticari hareketlilikten aliyoruz. Ticarette olabilecek hareketlilikle birlikte eski günlere dönecegimize ve 2022 Nisan, Mayis gibi de artik tamamen normallesecegimizi umut ediyoruz” seklinde konustu.



“Ege ve Akdeniz’in en büyük sermayesi deniz ve dogadir”

Yanginlardan dolayi üzüntülerini dile getiren Murat Toktas, “Son dönmelerde Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki süren yanginlar her vatandas gibi bizleri de üzdü. Ayrica Ege ve Akdeniz’in biliyorsunuz en büyük sermayesi deniz ve dogasidir. Inaniyoruz ki en kisa zamanda eski haline çevrilecektir. Bununla ilgili devletimiz ve yerel yönetimler ciddi sekilde adimlarini atmaya basladilar. Oradaki yaralarin sarilacagina inaniyorum. Oradaki yasanan olaylardan dolayi turist durumunda bir kayma olmadi. Insanlar evet, o bölgelerden tahliye oldular ama yine tahminen en kisa sürede oralara geleceklerdir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile