Karadeniz Bölgesi'nin Ilk Kara Salyangozu Üretim Tesisi Yakinda Trabzon'da Faaliyete Geçecek

Karadeniz Bölgesi'nin Ilk Kara Salyangozu Üretim Tesisi Yakinda Trabzon'da Faaliyete Geçecek

Ortahisar Belediyesi Baskani Ahmet Metin Genç, Trabzon’un Geçit mahallesinde yakinda üretime geçmesi beklenen Kara Salyangozu Yetistirme Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Yapimi büyük ölçüde tamamlanan tesisin Karadeniz Bölgesi’nde bir ilk olma niteligi tasidigini ifade eden Genç, bölgenin iklim sartlarinin kara salyangozu yetistirmeye çok uygun oldugunu hatirlatti. Tesis sayesinde Trabzon’da tarimsal ürün yelpazesinin genisleyecegini belirten Genç, “Tesisimiz tamamen faaliyete geçtigi zaman yilda 5 milyon yavru salyangoz, krem yapiminda kullanilmak üzere 100 kg salyangoz salgisi ve ihracat amaciyla yilda 20 bin kg salyangoz üretimi yapilacak. Bu da ciddi bir gelir kaynagi demek. Tesiste kuluçkahane ve üretim alanlari var. Projenin devaminda bölgede dogadan toplama yoluyla salyangoz ticareti yapan özellikle kadin çiftçilerin üretim tesisi kurmasi tesvik edilecek” dedi.

Tesisin 15 kisiye istihdam saglayacagini ifade eden Baskan Genç, tesisten yilda yaklasik 3 milyon TL gelir hedeflediklerini dile getirdi. Tesisin 400 m kapali alan (kuluçkahane) olmak üzere toplamda 2000 m alandan olustugunu belirten Baskan Genç, “Ilimizde daha çok dogadan toplama yöntemiyle kara salyangozculugu yapiliyordu. Dolayisiyla kara salyangozu temininin yetistiricilik yapilarak elde edilmesi sayesinde ilimizin tarimsal ürün yelpazesine yeni bir ürün kazandiracagiz. Böylece kara salyangozculugunu bölgemizin önemli bir potansiyeli haline getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan tesis için su ana kadar 2 milyonun üzerinde yatirim yapildigi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile