Karadeniz Bölgesinde İlk Diz Altı Anjiyo ve Balon İşlemi Samsun'da Yapıldı

Samsun Medical Park Hastanesi kardiyoloji doktoru uzman Emre Aksakal, Karadeniz bölgesinde ilk defa yapılan diz altı anjiyo ve balon işlemleri hakkında bilgi verdi.


Sıklıkla yapılan diz üstü arter ve diğer perifer arter anjiyo ve stent işlemlerinden sonra diz altı anjiyo ve balon işleminin ilk kez Karadeniz bölgesinde Medical Park Samsun Hastanesi'nde yapıldığını belirten Emre Aksakal, “Diyabete bağlı şeker hastaları, iyileşmeyen ayak yarası olan, ilaç tedavisi dışında hiçbir tedavi şansı olmayan damar darlıklarında hastalar sıklıkla ayak kesilmesine kadar giden komplikasyonlara maruz kalmaktadır. Diz altı damarlara balon uygulamasıyla diyabetik yarası olan hastalarda uzuv kaybını önlüyor ve yara iyileşmesini hızlandırıyor. Bu uygulama Karadeniz bölgesinde ilk defa Medical Park Samsun Hastanesi'nde yapıldı. Normal anjiyo yöntemiyle kasıktan yapılan işlemde diz altı atar damarlar başarılı bir şekilde açılmakta ve hastanın damar tıkanıklığı giderildiğinde kangren oluşumu engellenmektedir.” dedi.

Dr. Aksakal, “Diyabeti olan 55 yaşında erkek bir hastamız bize geldiğinde yara olan ayağının parmağından biri ampute edilmiş ve ayakaltı yarası bulunmaktaydı. Hasta kısa mesafeli yürüyüşlerde yorulmakta, bacağında ağrılar ve uyuşmalar hissetmekteydi. Hastaya yapılan girişimsel işlem sonrası yürüme mesafesi arttı, uyuşma ve ağrıları giderildi.” diye konuştu.

Diz üstü arter ve diğer perifer arter anjiyo ve stent işlemlerini sıklıkla uyguladıklarını söyleyen Dr. Emre Aksakal, “Diz altı anjiyo ve balon işlemleri ilk kez Karadeniz bölgesinde Medical Park Samsun Hastanesi'nde yapılması Sağlık Kenti Samsun için önemli bir gelişmedir.” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile