Karadeniz'de Hamsi Bollugu Açiklamasi Kilosu 40 TL

Karadeniz'de Hamsi Bollugu Açiklamasi Kilosu 40 TL

Av yasaginin 1 Eylül’de sona ermesiyle birlikte Samsun’daki balik tezgahlarinda hamsi bollugu yasaniyor.

Av sezonunun baslamasiyla denize açilan balikçilar, kasalar dolusu hamsiyle döndü. Tezgahlarda yerini alan hamsi bolluguyla ve iri boyutta olmasiyla dikkat çekti. Bu sezon hamsinin daha da bol olacagini ifade eden balikçilar, denizde palamut olmadigindan dolayi hamsileri boylarinin uzun oldugunu ve bol oldugunu söylediler. Kilogram fiyati 40 TL’de satisa sunulan hamsi en çok tercih edilen baliklar arasinda yer aliyor.

"Karadeniz tamamen hamsi kayniyor"

Balik saticisi Halit Bayrak, "Bu sene kayikçilardan aldigimiz bilgilere göre hamsi çok bol olacak. ’Karadeniz tamamen hamsi kayniyor’ diyorlar. Deniz kan kirmizisi, o kadar hamsi vardir insallah. Bugün hamsinin kilosu 40 TL. Fiyati daha da düser. Bu sene insanlar bol bol hamsi yiyecek. Geçen palamut çok vardi. Bu sene ise hamsi var. Deniz suyu su anda çok sicak. Sezon içinde ne olur bilemeyiz ama su anda palamut gözükmüyor. Ufak hamsi yok, hepsi iri hamsidir" dedi.



"3-5 kilo alanlar var"

Balik saticisi Mehmet Kiliç ise "Sezonun ilk hamsileri göründü. Bu sene hamsi çok bol. Palamudun olmamasi hamsinin bollugunu gösteriyor. Bu sene vatandas bol bol hamsi yiyecek. Hamsinin boyutu çok iyi. Su anda palamut olsaydi, bu hamsiyi yemisti. Ondan sonra ince geliyordu. Hamsinin fiyati da uygun. 3-5 kilo alan müsteriler var" diye konustu.

Vatandaslar da hamsiyi özlediklerini ve bol bol hamsi yiyeceklerini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile