Karadeniz'in Mavi Bayrakli Plajlari Sezona Hazir

Karadeniz'in Mavi Bayrakli Plajlari Sezona Hazir

Karadeniz Bölgesi’nin Mavi Bayrakli en çok plaja sahip sehri Samsun’da sahiller yeni sezona hazir hale getirildi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekipleri plaj ve kiyilarda temizlik ve bakim çalismalarina devam ediyor. Türkiye Çevre Egitim Vakfi (TÜRÇEV) verilerine göre Türkiye’de ’temiz ve güvenilir plaj’ anlamina gelen ‘Mavi Bayrak’ sahibi 551 plaj bulunurken bunlardan 13’ü Samsun’da yer aliyor. Samsun en çok Mavi Bayrakli plaja sahip olan kent siralamasinda ise Samsun 6. sirada yer aliyor.

Tüm plajlar için ‘Mavi Bayrak’ hedefi

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, vatandaslarin saglikli bir yaz sezonu geçirmeleri amaciyla yogun bir çalisma gerçeklestirdiklerini söyledi.

Samsun’un dünyanin en güzel sehirlerinden biri oldugunu belirten Baskan Demir, "Birbirinden güzel plajlari bulunan Samsun’da Mavi Bayrakli 13 plajimiz var. Ama tüm plajlarimizin Mavi Bayrak sahip olmasi için çalisiyoruz. Buna yönelik de çevre yatirimlarimiza büyük önem veriyoruz. Halkimiza en iyi hizmeti vermek adina tüm imkanlarimizi ve gücümüzü seferber ederek hizmetlerimizi sürdürmeye çalisiyoruz. Sahillerdeki plaj ve yürüyüs yollarini 24 saat temiz tutuyoruz. Kumsallari, yesil alanlari ve yürüyüs yollarini atik ve çöplerden arindirarak kullanima hazir hale getiriyoruz" dedi.

Çevre Koruma Kontrol Dairesi Baskanligi’nda görevli Çevre Mühendisi ve Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu Enes Sinan Yüksel ise yeni sezon için plajlarda temizlik ve bakim çalismalarinin, cankurtaran kulelerinin, mavi bayrak panolarinin ve engellilere ait alanlarin yenileme çalismalarinin yapildigini söyledi.

Halk plajlarinda çakil, tas, ambalaj atiklari, sigara izmariti gibi atiklarin ekiplerce toplandigini belirten Yüksel, "Yabani otlar temizleniyor, sahilde insanlarin güneslenecegi kumlar titizlikle taraniyor. Büyüksehir Belediyesi olarak sehrimiz turizm imkânlarini temiz ve çevreci bir anlayisla gelistirmeye devam edecek, yaptigimiz çalismalarla Mavi Bayrakli plajlarin sayisini daha da arttirmak için gerekli adimlari atmayi sürdürecegiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile