Sinop’un Ayancik ve Türkeli ilçelerinde meydana gelen siddetli yagis dev agaç kütlelerini de yerinden kaldirdi. Yüz kilonun üstünde olan dev tomruklar sularin etkisiyle çevreye büyük zarar verdi. Yagislarin durmasi ile birlikte tomruklar Karadeniz’de birikmeye basladi.
Biriken dev tomruklari Karadeniz’i adeta örtü gibi kapladi. Devlete ait olan bu tomruklari kimsenin almasina izin verilmiyor. Ekipler ise tomruklari denizden çikarmak için yogun mücadele ediyor. Arama kurtarma çalismalarinin devam ettigi tomruklarin arasindan kimi zaman cesetler çikiyor.
Sinop’un Sarikum mevkilisinde çiftçilik yapan bir vatandas, "Sel aldi götürdü. Bu tomruklar da sahile geldi. Ölü varsa biz de buradan takip ediyoruz. Tomruklarin da altinda ölü buldular. Su anda tomruklari topluyorlar. Çöp ,odun, tomruk her sey var sahilde. Keske böyle bir sey yasanmasaydi" dedi.
Bir diger vatandas ise, "Bizler buradan tasima, ulastirma islemine bakiyoruz. Arama-kurtarma ekibi ile birlikte cenazeyi tasidik. Ölü var mi diye bakiyoruz. Geziyoruz sahilleri. Tüp, tahta, buzdolabi, ceset, hayvan ölüleri çikiyor. Bir sürü can kaybi var" diye konustu.
Karadeniz 'Tomruk Deniz' Oldu
Sinop’ta meydana gelen sel felaketinde tomruklar önüne ne kattiysa götürdü. Sularin etkisiyle Karadeniz’e dökülen tomruklar adete denizi örtü gibi kapladi.



















