Karadeniz Ve Hazar Denizi Ülkeleri Iletisim Ve Kültür Etkinligi

Karadeniz Ve Hazar Denizi Ülkeleri Iletisim Ve Kültür Etkinligi

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi – Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü ile Rusya Federasyonu Stavropol Bölgesi Devlet Destekli Yüksekögretim Egitim Enstitüsü is birligiyle "Rusça Ögretme Modeli" tanitim semineri düzenlendi.

Programin açilis konusmasini gerçeklestiren Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi ve Kafkas Dilleri Bölüm Baskani Dr. Ögretim Üyesi Fehmi Altin, Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu’nun yakin komsu olmasina ragmen geçmiste birbirlerine uzak kaldiklarini ifade etti.

Düzce Üniversitesi ile bilim insanlarinin birlikte çalismalarini sürdürdükleri sürece, kisa zamanda çok kapsamli alanlarda çalisma imkânlarini gelistirebileceklerini ifade eden Altin, Düzce Üniversitesi’nde açilmasi planlanan Rusça Mütercim-Tercümanlik Bölümü ile de Rusça ögreniminin kolaylasacaginin altini çizdi.

Rus klasikleri okunmasi gereken edebi eserler arasinda olmali

Düzce Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ilhan Genç ise, Rus edebiyatinin önemine deginerek, Rus klasiklerinin mutlaka okunmasi gerektiginin altini çizdi. Rusça’nin ticari alanda kullanilan bir dil haline geldigini söyleyen Prof. Dr. Ilhan Genç, bu seminerin ögrencilerimiz için bir firsat oldugunu vurguladi. Etkinligin faydali geçmesi temennisinde bulunan Prof. Dr. Ilhan Genç, katilim gösteren herkese tesekkür etti.

“Karadeniz ve Hazar Denizi bölgelerinde ortak kültür olusturulmali”

Seminerin son konusmasini gerçeklestiren Rusya Federasyonu Devlet Üniversitesi Yüksekögretim Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Maria Viktorovna Smagina, "Karadeniz ve Hazar Denizi Bölgelerinde Rusça Ögretme Modeli"nin anlatildigi seminerde, 8 ögretim üyesinin, Düzce Üniversitesi mensuplarina kolay Rusça ögrenmeyi saglayan modeli anlatacagini ifade etti.

Karadeniz ve Hazar Denizi Bölgelerinde Rusça Ögretme Modeli" projesiyle Rusça ve ana dil ögretme programlarinin yürütüldügünü söyleyen Prof. Dr. Maria, bu çalisma ile Karadeniz ve Hazar Denizi ülkeleri ile kültür alisverisi yaparak, birbirleri arasindaki iletisimi güçlendirmenin amaçlandigini ifade etti.



“Gördügüm profesyonellik is birligimizi daha da anlamlandirdi”

Üniversitemizin yüksek profesyonelligi ve misafirperverligi için Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a ve ögretim elemanlarina tesekkür eden konuk Rektör, Düzce Üniversitesi’nde gördügü profesyonellik sayesinde is birliginin daha da anlamlandiginin altini çizdi. Rusçaya ilginin arttiginin farkinda olduklarini söyleyen Rektör, projenin amaçlari arasinda; etnik gruplar arasi dil ögrenmek, Rus dili ve kültürü ile tanistirmak, Rusya’da egitim almalarini kolaylastirmak oldugunu vurguladi. Rus kültürüne ve diline ilgi duyan kisilerle bir arada bulunmaktan dolayi duydugu memnuniyetini dile getiren konuk Rektör, program katilimcilarini, Rusya’da kendi üniversitesinde de görmek istedigini belirterek konusmasini sonlandirdi.

Düzenlenen etkinliklerde ögrenciler eglenceli dakikalar yasadi

Gerçeklestirilen açilis konusmalarinin ardindan Seminer, konuk Rus akademisyenlerin Rusya Federasyonu içerisinde yer alan federal devletlerin, bölge ve sehirlerin görseller esliginde anlatimiyla devam etti. Iki gün süren etkinlikte ögrenciler, konuk akademisyenler esliginde Rus kültürüne ait geleneksel oyun ve hikâyeler canlandirdilar. Seminer sonunda degerlendirme sinavina tabi tutulan ögrencilere, katilim sertifikasi da verildi.

Program sonunda kisa bir tesekkür konusmasi gerçeklestiren Rusya Federasyonu Devlet Üniversitesi Yüksekögretim Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Maria Viktorovna Smagina ve Düzce Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ilhan Genç, oldukça verimli bir program oldugunu dile getirerek, emegi geçen herkese tesekkür etti. Katilimcilara birlikte sertifika veren ikili, ögrencilerle birlikte hatira fotografi çektirdi.

Düzenlenen ziyaretlerle program sona erdi

Düzce Üniversitesi Egitim Fakültesi’nde Özel Egitim Ögretmenligi Bölümü ögrencilerinin kendi yaptiklari ögretimi kolaylastirici materyal sergisini de ziyaret eden konuk heyet, burada ögrenciler tarafindan yapilan ürünler hakkinda bilgilendirildi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’i da makaminda ziyaret eden Konuk Rektör Prof. Dr. Maria Viktorovna Smagina ve beraberindeki heyet, program hakkinda bilgi alisverisinde bulundu. Birlikte bir süre sohbet eden heyet, egitim ve kültür alaninda ortak yapilabilecekler hakkinda degerlendirmeler yaparak görüsmeyi sonlandirdilar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile