Karadeniz Yük Gemilerini Besik Gibi Salladi

Karadeniz Yük Gemilerini Besik Gibi Salladi

Zonguldak’ta sabah saatlerinde kuvvetli saganak yagis ve rüzgar nedeniyle sira bekleyen yük gemileri adeta besik gibi sallandi. Yagmurla birlikte deniz renge döndü. Liman Caddesi’nde ise dev dalgalar olustu.



Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün uyarilarinin ardindan kentte dün aksam saatlerinden itibaren kuvvetli saganak yagis ve rüzgar etkili oldu. Kuzey batidan esen rüzgar nedeniyle hava sicakligi 7 dereceye kadar düstü. Pus nedeniyle görüs mesafesi de 8 kilometreye indi. Öte yandan limana yanasmak için sira bekleyen kuru yük gemileri ise dev dalgalar arasinda adeta besik gibi sallandi. Meteoroloji kuvvetli saganak yagis sebebiyle Zonguldak için sari uyari verdi. Liman caddesinde saatteki hizi 26 kilometreyi bulan siddetli rüzgar nedeniyle boyu 4 ila 6 metreyi bulan dev dalgalar mendiregi asti. Balikçi tekneleri, denizde olusan büyük dalgalardan korunmak için limana sigindi. Açikta demirleyen gemiler, siddetli rüzgar ve yagmurla birlikte sallanmaya devam etti. Tehlikeli görüntülerin yasandigi limanda, sirasi gelen gemiler limana yanasmak için sira bekledi.

Sicakliklarin hafta boyunca 1 dereceye kadar inmesi bekleniyor. Rüzgarin ise Bati Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatidan 5 ila 7, dogusunda ilk saatlerde kuzeydogudan, sabah saatlerinden itibaren kuzeybatidan, aksam saatlerinde bati ve güneybatidan 3 ila 5 yer yer 6 siddetinde etkili olmasi tahmin ediliyor.

(Onur Altindag - Sertaç Özdemir / IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile