Karaderili Termal Sehri Yalova'yi Spor Turizminin Merkezi Yapiyor

Karaderili Termal Sehri Yalova'yi Spor Turizminin Merkezi Yapiyor

Bugüne kadar Yalova’ya yaptigi 230 milyon dolarlik yatirimla hem bölgeye hem de ülke ekonomisine katki saglayan Karaderili Sirketler Grubu, simdi de termal turizmin yanina sporu ekliyor. Yapilan yatirimlara ilave olarak 150 milyon liranin üzerinde harcamayla 8 adet profesyonel çapta spor tesisi kuran sirket, yerli ve yabanci spor takimlarina hizmet verecek.

2023 yil sonu için 60 milyon turist, 56 milyar dolar gelir hedefi koyan Türk turizm sektörü, bu yatirimla hedefine bir adim daha yaklasacak. Türkiye’nin ekonomik gücüne duydugu güvenle yatirimlarina pandemi ve ekonomik kriz tanimadan devam eden Karaderili Sirketler Grubu, ülkenin turizm ve istihdam hedefleri dogrultusunda Yalova’ya çalismalarini hizlandirma karari aldi.

Toplam 230 milyon dolarlik yatirimi gerçeklestiren Karaderili Sirketler Grubu, spor turizmine de 150 milyon TL yatirimla bu alanda payini artirmak için kollari sivadi.

Milli takimlar seviyesinde

Yalova’ya spor turizmi için ek olarak 2 bin 200 metrekarelik alana milli takimlar seviyesinde, voleybol, basketbol, kung fu dallari basta olmak üzere spor organizasyonlari içinçok amaçli kapali spor kompleksi, 3 basket sahasi, profesyonel ölçülerde 5 çim futbol sahasi yapan sirket, tesislerin açilisini Haziran 2024 yapacak.

Yalova otellerinin kapasitesi bin 149 oda 3 bin 627 yatak kapasitesi ile ulusal ve uluslararasi spor turizmine cevap verecek seviyeye yükseldi. Yillik olarak 250 milyon TL’lik spor turizmi geliri hedefleyen sirket, 2024 yili için birçok turnuvaya ev sahipligi yapmak içinde anlasmalar yapmaya basladi.

Karaderili Sirketler Grubu CEO’su Tevfik Talas, “Özellikle küresel spor organizasyonlarinin;spor turizmi gelirinin artmasi, ülkenin uluslararasi camiada tanitimi, sayginlik kazanmasi ile ekonomisinin kalkinmasi ve yeni istihdam alanlarin ortaya çikmasinda büyük katki sagladigi tartisilmaz bir gerçek” dedi.

Tevfik Talas, “Türkiye’nin turizm sektörünün en önemli kategorilerinden olan spor turizmi, küresel spor organizasyonlarinin ülkeye getirdigi faydalar açisindan çok önemli. Bu organizasyonlarin ülkenin tanitimina, prestijine ve ekonomisine ciddi katki saglayan turizm çesitliligi oldugunu düsünüyoruz.

Yalova’da bugün birçok dünya çapinda sampiyonaya ev sahipligi yaptik. Avrupa çapinda düzenlenen birçok turnuvada gerek sponsor oldukgerekse ev sahibi olarak sporcularimizi agirladik. Ancak simdi spor turizmi kapasitemizi artirarak birçok spor dalina ayni anda cevap verebilecek noktaya geldik. Türkiye’nin 2028 için güncellenen turizm hedefi 82,3 milyon turist ve 100 milyar dolar. Bu hedefe ulasmak için spor turizminin önemini biliyor ve ona göre çalisiyoruz. 2024 yili için birçok turnuvaya ev sahipligi yapmak içinde anlasmalar yapmaya basladik” dedi.

Dünya çapindaki organizasyonlari Türkiye’ye kazandirarak, ülke turizmine katki saglayacaklarinibelirten Talas, Yalova’ya yapilan otel yatiriminin ülkeye yapilan alt yapi projeleri ile desteklendigini söyledi.

Sabiha Gökçen Havalimani’nin ikinci pistinin hem kendileri hem de Yalova için kritik öneme sahip oldugunu da vurgulayan Talas, “Sabiha Gökçen Havalimani yeni pist projesi, Yalova turizmine olumlu yansiyarak yeni bir ivme saglayacak. Yeni pistle birlikte Sabiha Gökçen Havalimani’nin kapasitesinin çok daha üst seviyelere çikmasi ile tüm turizm çesitliligi gibi kongre ve spor turizmine de olumlu yansimalar saglayacagi asikâr.” dedi.

Talas, Türkiye’ye 4 saatlik uçus mesafesinde 57 ülkenin oldugunu bunun da yaklasik 1 milyar insana karsilik geldigini vurgulayarak, “Bizim hedefimiz bu 1 milyar insanin hem Türkiye’ye hem de Yalova’ya getirilmesi olacak. Bütün bu avantajlar bizim çok amaçli spor kompleksimiz ile birlestiginde Yalova, spor sehri olma açisindan en önemli aday olacak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile