Karadut Beste Yarismasi Sonuçlandi

Talas Belediyesi tarafindan düzenlenen "Karadut Beste Yarismasi"nin sonuçlari açiklandi.

Osmanli Sokagi Musiki Cemiyeti'nde gerçeklestirilen program, Kayseri'nin güzelliklerini siir ve müzik yoluyla duyurmak, ayni zamanda yeni bestecilerin nitelikli eserlerle yetismesini saglamak amaciyla düzenlendi.

Yarismanin jüri üyeliginde Amir Ates, Zekai Tunca, Alaeddin Pakyüz, Ali Senozan ve Tevfik Soyata gibi isimler yer aldi.

Birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin ve dokuz kisiye ise 2 bin 500 lira mansiyon ödülü verilen yarismada, "Daglar" rumuzlu yarismaci "Kayserim Daglariyla Yaylasiyla", "Akort" rumuzlu yarismaci "Kayseri Nicedir" ve "Kopuk" rumuzlu yarismaci ise "Talas'i çok seveceksin" isimli eserleriyle ilk üç sirada yer alarak basari ödülüne layik görüldü.

Programin açilis konusmasini yapan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Kayseri ve Talas'in güzelliklerini siir ve müzik yoluyla duyurmak amaciyla Türk Sanat Müzigi beste yarismasi düzenlediklerini söyledi.

Bu tür etkinliklerle yeni bestecilerin yetismesinin de saglanacagini vurgulayan Yalçin, yarismaya 72 eserle basvuru yapildigini hatirlatti.

Yalçin, eserlerin titiz çalismayla degerlendirildigini dile getirdi.

TRT sanatçilarinin katilimiyla ödül alan eserlerin seslendirilecegi bir konser de verilecegini aktaran Yalçin, eserlerin Türk Sanat Müzigine kazandirilmasinda emegi geçen herkese tesekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile