Karaelmas International Science And Engineering Symposium Basladi

Karaelmas International Science And Engineering Symposium Basladi

ZBEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü ve Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Arastirma Merkezi is birliginde düzenlenen Karaelmas International Science and Engineering Symposium (KISES-2024) Rektör Özölçer’in katilimiyla basladi.

Fen ve mühendislik alanindaki son gelismelerin konusulacagi, özellikle matematiksel modeller, yapay zekâ uygulamalari, siber güvenlik ve kriptoloji alanlarinda ortaya çikan son gelismelerin tartisilacagi Karaelmas International Science and Engineering Symposium (KISES-2024), Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen törenle basladi.

Sempozyuma ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Yasar Karaman, ZBEÜ Senato üyeleri, akademisyenler, sempozyuma katki sunan firma temsilcileri ve ögrenciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklâl Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan tören, açilis konusmalariyla devam etti. Sempozyum Düzenleme Kurulu adina konusan ZBEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fikret Gölgeleyen, farkli disiplinlerden arastirmacilarin güncel teknolojik gelismeleri ve bilimsel alandaki son durumlari ele alip tartisacagi sempozyumun büyük önem arz ettigini belirtti.

Özellikle sekiz ayri ülkeden 70’in üzerinde sözlü bildirinin kabul edildigini, hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak gerçeklestirilecek sempozyumun ZBEÜ’de ilk kez gerçeklestirildigini belirten Gölgeleyen, sempozyuma her türlü destek ve katkida bulunan basta ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer olmak üzere tüm yöneticilere, akademik ve idari personele tesekkürlerini sundu.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer ise konusmasina böyle bir sempozyumun ilk kez ZBEÜ’de gerçeklestirilmesinden duydugu memnuniyeti dile getirerek basladi.

Dijital çagin devrimi olarak görülmesi gereken yapay zekânin ve özellikle siber güvenlik alaninda son dönemde yasanan gelismelerin üzerinde önemle durulmasi gerektigini belirten Rektör Özölçer, Türkiye’nin de bu gelismeler isiginda Mavi Vatan, Gök Vatan ve Siber Vatan kavramlari çerçevede dijitallesmenin mevcut durumuna ve muhtemel güvenlik sorunlarina karsi büyük çalismalar gerçeklestirdigini belirterek bu çerçevede her geçen gün daha etkili ve yenilikçi çalismalarin hayata geçirilmesinin çok büyük önem arz ettigini belirtti.

ZBEÜ Teknoparki’nda yer alan siber güvenlik ve yazilim firmalariyla bu alanda önemli faaliyetler gösterdiklerini belirten Rektör Özölçer, 2014 yilinda Türkiye’de ilkler arasinda yer alan Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Arastirma Merkezi ile yine ZBEÜ içinde yer alan Siber Vatan Yetkinlik Merkezi ile Türkiye’de bir siber güvenlik ekosisteminin gelismesine katki saglamaya çalistiklarini belirtti.

Sempozyumun da bu katkilara bir yenisini ekleyecegine inandigini belirten Rektör Özölçer, sempozyum düzenleme kuruluna, davetli tüm konusmacilara, sempozyuma ilgi göstererek katilimda bulunan arastirmacilara ve tüm akademisyenler ile ögrencilere tesekkürlerini sundu. Ardindan sempozyum sponsorlarina ve davetli konusmacilara tesekkür belgesi ve plaket takdiminde bulundu.

Sempozyumda davetli konusmaci olarak yer alan Tokyo Üniversitesi Matematik Enstitüsü ögretim üyesi ve ayni zamanda ZBEÜ Matematik Bölümü’nde kismi zamanli olarak ders veren Prof. Dr. Masahiro Yamamoto ise misafirperverliginden ötürü basta ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer olmak üzere Fen Bilimleri Enstitüsü yöneticileri ile Matematik Bölümü akademisyenlerine tesekkürlerini sundu. ZBEÜ’de ders vermekten büyük mutluluk duydugunu belirten Prof. Dr. Masahiro Yamamoto, ilk kez sempozyum vesilesiyle akademisyen ve ögrencilerle yüz yüze olarak bir araya geldigi için de mutluluk duydugunu belirterek sempozyum düzenleme ekibine ve tüm katilimcilara tesekkürlerini iletti. Ardindan “Introduction to Inverse Problems Enabling Us to Detect The Invisible Shapes” baslikli, kendi uzmanlik alani olan ters problemler ile ilgili bir sunum gerçeklestirdi.

Davetli konusmacilardan, Izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Aysegül Alaybeyoglu da “Global Development in Artificial Intelligence” baslikli bir sunum gerçeklestirerek yapay zekâ alanindaki küresel gelismeler isiginda mevcut durum ve gelecek degerlendirmesinde bulundu. Novosibirsk Devlet Üniversitesi Sobolev Matematik Enstitüsü ve Rusya Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Iskander A. Taimanov “Symmetric Schrodinger Operators” baslikli bir sunum gerçeklestirirken son konusmaci TÜBITAK BILGEM Siber Güvenlik Enstitüsü’nde uzman arastirmaci olarak görev yapan Abdurrahman Emre Özkök ise “Cyber Attacks on Artificial Intelligence” baslikli, yapay zekâ üzerinden gerçeklestirilen siber saldirilara odaklanan bir sunum gerçeklestirdi. Karaelmas International Science and Engineering Symposium (KISES-2024), 10-11 Mayis tarihlerinde, oturumlar hâlinde devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile