Karahan Üniversitelilerin Sorunlarını Dinledi

Karahan Üniversitelilerin Sorunlarını Dinledi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) bağlı Simav Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu ile burada okuyan öğrencilerin sorunlarını paylaşmak ve çözüm yolları bulmak maksadıyla Simav Yerleşkesinde düzenlenen seminere katılan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, yerine getiremeyecekleri hiçbir şeyin sözünü vermediklerini, verdikleri sözleri de eninde sonunda yerine getiren bir anlayışa sahip bulunduklarını bildirdi.

İlçede okuyan 2 bin 300 dolayında üniversite öğrencisini kendi çocuklarından ayırmadıklarını ifade eden Başkan Karahan, Simav 'ın Türkiye 'de Teknoloji Fakültesine sahip üç büyük ilçeden birisi olmasının farkında olduklarını ve hem öğrencilerin hem de okulun ilçeye kazandırdığı ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerin bilinci içerisinde hareket ettiklerini söyledi.

Simav halkının yanı sıra Belediyenin de üniversite öğrencisini bir velinimet gibi gördüğünü kaydeden Başkan Karahan, “Okullar açıldığında beni ziyarete geldiğinizde sizlere buradaki yaşamınızı kolaylaştırmak adına bir takım sözler vermiştim. Bunların büyük bir kısını yerine getirdik. Kalan çok az kısmını da önümüzdeki günlerde mutlak surette yerine getireceğimizden emin olmanızı istiyorum” dedi.

Öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını da cevaplayan Başkan Karahan, “Öğrenci kardeşlerimiz bize yaşantıları ve okullarıyla ilgili isteklerini aktardılar. Biz belediye olarak yapabileceklerimizi zaten yapıyoruz. Bizim dışımızdaki isteklerini de yetkililere iletiyor ve desteğimizi sürdürüyoruz. Bizim fakültemiz ve meslek yüksek okulumuzla gönül bağımız var. Sorunlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde çözüme kavuşturuyoruz. Öğrenci kardeşlerimiz şunu bilsinler. Simav Belediyesi her zaman üniversitemiz ve öğrencilerinin yanındadır” diye konuştu.

PIRIL PIRIL BİR NESİL YETİŞİYOR
2 saati aşkın süre öğrencilere hitap eden Başkan Karahan, “Görüyorum ki; üniversitelerimizde pırıl pırıl bir nesil hayata hazırlanıyor. Ülkemizin hayat damarı olan siz değerli gençlerimize çıktığınız bu zorlu maratonda ve derslerinizde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün günün anısına Başkan Karahan 'a çiçek takdim etti.

Başkan Karahan 'ın üniversitelilerle Simav Kampusundaki buluşmasında belediyenin Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Mustafa Teneke 'de hazır bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile