Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Karaisalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu ve bazı kurumların katkılarıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yetiştirilen ürünler ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vermek için Tarla Günü düzenlendi.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, etkinlikte yaptığı konuşmada, tohumculuk konusunda hükümet tarafından çıkarılan ıslah kanunuyla araştırma enstitü ve istasyonlarının ilmi çalışmalara imza attığını söyledi.
Adana genelinde 300 bin dekar alanda sebze üretimi yapıldığını, bunun 10 bin dekarında kaliteli yağ içeriğine sahip Karaisalı biberinin ekiminin gerçekleştiğini ifade eden Aygül, şöyle devam etti:
"Bölgenin önemli bir gelir kaynağı olan ve ilçenin adıyla özdeşleşen biberin kalitesi ve veriminin artırılması için 3 yıl önce 'Karaisalı Salçalık Biber Popülasyonunun Seleksiyon Yoluyla Islahı Projesini' başlattık. Yapılan gözlemlere göre dekara daha önce 2,5 ton olan verimin iki katına çıktığı tahmin edilmektedir. Karaisalı salçalık biberin hem kalitesini hem de verimini arttırmaya yönelik yapılan bu ıslah çalışmasıyla, özellikle közlenmiş biber olarak ihracata yönelik üretim yapılarak üreticilerin gelir düzeyinin artırılması da hedeflenmiştir."
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile davetliler, örnek ekim yapılan tarlada incelemelerde bulundu.
Karaisalı Salçalık Biberi Islah Çalışmaları Sürüyor
ADANA - Adana'nın Karaisalı ilçesine has salçalık biberin ıslah ve verim artırma çalışmaları sürüyor.