'Karakavak Kent Parkı Fikir Proje Yarışması' Sonuçlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan 'Karakavak Kent Parkı Fikir Proje Yarışması'nda dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende, üniversite ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin bir örneğini daha düzenlenen fikir yarışmasıyla gösterdiklerini ifade etti.

İnönü Üniversitesinin son dönemlerde kent ile uyumu, birlikteliği, birlikte proje ve fikir üretme noktasında ciddi bir gayreti olduğunu aktaran Başkan Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak üniversite ile her alanda işbirliği yapmaya gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Kente katkı sağlayacak, insana dokunabilecek projelerde birlikte çalışmanın, proje üretmenin önemli olduğunu ifade eden Çakır, şunları kaydetti:

'Amacımız, kentimizi daha yaşanabilir bir kent yapmaktır. Yapmış olduğumuz her projenin bir sanatsal yönünün, bir farkındalığının olması lazım. Bunun için de emek ve çaba sarf etmek gerekiyor. Hazırlanan projelerin hem mimari açıdan hem de işlevselliği bakımından kente değer katması gerekiyor. Temel amacımız öğrenci kardeşlerimizin eserlerine ve projelerine güzel fikirlerini yansıtmaları. İnşallah bu kente değer katacak güzel bir parkı oluştururuz.'

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise, Peyzaj Bölümü öğrencileri tarafından 20 proje hazırlandığını vurguladı.

Rektör Kızılay, 'Büyükşehir Belediyemizin Karakavak Kent Parkı için hazırladığı ve her biri birbirinden güzel olan 20 proje burada sergilenmektedir. Bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen bütün öğrencilerimizi kutluyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Bülent Yılmaz'ın konuşmasının ardından dereceye giren projeler gezilerek öğrencilerden projeler hakkında bilgiler alındı.

Yarışmada birinci olan projeye 2 tam altın, ikinci olan projeye 1 tam 1 yarım altın, üçüncü olan projeye ise 1 tam altın ödül verildi.

Ayrıca, yarışmaya katılan diğer proje sahiplerine de çeyrek altın hediye edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile