Karakaya'nın Nezaketini İstismar Ettiler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “MHP’li Karakaya ‘Evet’i Anlatamadı” başlığıyla servis edilen habere tepki gösterdi.



Karakaya 2 saat 24 dakika anlattı

Mevlüt Karakaya, partisinin düzenlediği referandum çalışmaları nedeniyle bulunduğu Aydın’da, 25 Şubat 2017 tarihinde yerel bir gazetenin internet ortamında düzenlediği canlı yayın programına konuk oldu. Karakaya, 2 saat 24 dakika süren program boyunca tüm soruları yanıtladı. 2 saat olarak planlanan ancak normal süreyi aştığı için sonlandırılmak üzere olan programın son anlarında adı açıklanmayan ama sonradan Aydın Baro Başkanı olduğu ortaya çıkan izleyici tarafından birden fazla sorusu yöneltildi. Karakaya ise zaman alacak sorular için, kendisine kolayca ulaşabileceğini ve istenirse daha sonra da cevaplayabileceğini söyledi.



Nezaketi istismar ettiler

2 saat 24 dakikalık programın sadece 2 dakikalık kısmını öne çıkartarak “MHP’li Karakaya ‘Evet’i Anlatamadı” şeklinde servis ettiklerini belirten Karakaya, “Programın sonlanmak üzere olduğu dakikalarda, ‘program boyunca evet için siyasi gerekçelerimizi açıkladığımı, bu soruların teknik olarak ayrı ayrı tartışılabileceğini, kendisi ararsa kişisel olarak, bu kardeşimle görüşlerimi telefonda da paylaşabileceğimi’ özetle ifade ettim. Bu aynı zamanda, bitmiş olan bir programda, hem program ekibi ve seyircilere hem de sorunun muhatabına nezaket göstergesiydi” dedi.



Hukuk adamı adına vahim bir durum

Karakaya’nın yüksek nezaketine karşın Aydın İli Baro Başkanı’nın kimliğini gizlemesi ise gayriahlaki ayrı bir garabet konusu oldu. Diğer taraftan aynı kişinin Anayasa değişiklik paketindeki maddelerden bihaber şekilde soru sormasını Karakaya, “Hukuk adamı adına vahim bir durum” olarak nitelendirdi.

Konu MHP ve MHP’li olduğunda

Bazı çevrelere ise sitem eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, “Hal böyle iken, konu MHP ve MHP’li olduğunda gazeteciliğin ve haberciliğin tüm değerlerini hiçe sayarak mal bulmuş mağribi gibi ortaya atılıp, işin aslını dahi öğrenme zahmetine katlanmayanları tebrik ediyor; üstün haberciliklerinden dolayı da kutluyorum” ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile