Karakelle’den Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılının Başlaması dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler ve öğretmenler başta olmak üzere bütün eğitim camiasına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Karakelle açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu vesileyle değerli öğretmenlerimize Türkiye’nin geleceği olarak gördüğümüz gençlerimizin, yavrularımızın eğitimi için harcadıkları emek, yaptıkları çok önemli katkılar nedeniyle teşekkür ediyor, yeni dönemde üstün başarılar diliyorum.

İnanıyorum ki her yeni öğretim yılı Türkiye’nin her alanda yaşadığı büyük atılıma, büyük değişime güç katacak Türkiye’nin önüne yeni ufuklar açacaktır.

Bu öğretim yılı yeni ufuklar açısından bir başlangıç bir milat olarak değerlendirilmelidir. Zira bu öğretim yılında eğitim sistemi yeni bir modelle 4+4+4 modeliyle tanışacak, eğitim standartlarımız Avrupa Birliği normlarına uygun olacaktır.

Erzincan özelinde 12 ana okul, 129 ilkokul, 63 ortaokul, 8 imam hatip Ortaokulu, 26 lise ve 15 meslek lisesiyle toplam 278 okulumuz 2152 dersliğiyle, 42 bin 915 öğrencimize 2 bin 343 öğretmenimiz marifetiyle eğitim verecektir.

Bu rakamlara yeni sistemden ötürü kayıt yapan 66 ay ve üzeri 2606 yavrumuzda katılınca rakamlar 46 binlere ulaşacaktır. Hamdolsun ki İlimizde gerek fiziki yapı ve gerekse Öğretmen açısından bir sıkıntımız yoktur.

Anayasamızda yer alan sosyal devlet ilkesi doğrultusunda eğitimde fırsat ve imkan eşitliğinin sağlanması amacıyla devletin imkan ve kaynaklarını hiçbir sosyal tabaka, hiçbir zümre ayırt etmeksizin bütün vatandaşlarımıza ve yurdun her köşesine ulaştırmaya çalışıyoruz. Son öğretmen atamaları ve yapımı gerçekleştirilen yeni derslikler bunun bir göstergesidir.

Öğrencilerimizin internet donanımlı okullarla teknoloji sınıflarıyla, akıllı tahtalarıyla buluşturulması, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak, çocuklarımıza ve gençlerimize çağın gerektirdiği teknolojileri sunmakla mümkün olacağı anlayışı, çalışmalarımızın temel hareket noktasıdır. Zira eğitim alanında atılan her ileri adım Türkiye’nin aydınlık geleceğine yapılmış bir yatırımdır.

Bu anlayışla ve güzel duygularımla yeni öğretim yılının, kıymetli velilerimize, sevgili öğrencilerimize ve saygıdeğer öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile