Karalar Açiklamasi 'Yaralarimizi Hep Birlikte Saracagiz'

Karalar Açiklamasi 'Yaralarimizi Hep Birlikte Saracagiz'

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Kozan, Karaisali, Sariçam ve Aladag ilçelerinde, çok sayida noktada çikan orman yanginlarinda magdur olan, evleri yanan, bahçeleri, tarlalari ve yasam alanlari zarar gören vatandaslari ziyaret etti, incelemelerde bulundu. Karalar, zarar gören vatandaslara destek olacaklarini belirtti.

Zeydan Karalar, ilk olarak Kozan’in Salmanli, Mansurlu, Kizlarsekisi ve Akdam mahallelerine giderek, evleri yanan, yangindan dolayi magdur olan vatandaslarla bir araya geldi.

Evi yanan Kizlarsekisi Mahalesi sakini Cumali Yücel ve evleri yanan, zarar gören diger vatandaslarla görüsen Karalar, magdur vatandaslarin yaninda olacaklarini söyledi.



Daha sonra Aladag ilçesine geçen Baskan Karalar, esnaf ve vatandaslarla bir araya geldi. Ardindan Aladag’in Topalli Mahallesine geçen Baskan Zeydan Karalar, burada da evleri, bahçeleri, ahirlari, tarlalari yanan vatandaslarla görüstü. Karalar, “Hem ülkemizin, hem de Adanamizin çok sayida noktasinda bir anda yangin çikmasi elbette sabotaj olabilecegine dair çesitli soru isaretlerini beraberinde getiriyor. Adana’da yaklasik 20 noktada yangin çikti ve hala devam eden yanginlar var. Yaralarimizi hep birlikte saracagiz. Evleri yanan vatandaslarimizin evlerini onaracagiz. Acil ihtiyaçlari karsilamak için birimlerimiz teyakkuzda” dedi.

Çok sayida noktada yanginin sürdügü, bazi noktalarda da kontrol altina alindigi Aladag ilçesinde, Egriçam Mahallesi girisinde devam orman yangini bölgesine giden Baskan Karalar, Adana Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin söndürme çalismalarini denetledi.

Yangin noktalarinda Itfaiye Daire Baskanligi’na ait arazözler, tankerler ve is makineleri ile yanginlara müdahale ettiklerini belirten Karalar, ayrica ASKI’nin çok sayida araciyla yangina müdahaleye destek verdiklerini ve vatandaslarin ihtiyaçlarini karsiladiklarini söyledi.



Bölgede yangindan dolayi su depolarinin erimesi nedeniyle vatandaslara, 200’er litrelik variller dagitiliyor.

Adana Büyüksehir Belediyesi, Derman ekipleri araciligiyla kumanya, yemek, su ve ayran dagitimini sürdürürken, yatak, battaniye, buz, hijyen seti ve hayvan mamasi dagitimi da devam ediyor. Büyüksehir tarafindan saglanan seyyar tuvaletler de bölgede kullanima sunuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile