Karaman Belediyesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) işbirliğinde, Organize Sanayi Bölgesine kurulan Güneş Enerjisi Santralinde elektrik üretiminin başlamasının ardından incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, kurulan santral sayesinde elde edilen enerjinin şehir şebekesine aktarılarak, belediyenin şantiyelerinde, tesislerinde, idari binasında ve su kuyularında kullanılarak yüklü elektrik maliyetini büyük oranda hafifleteceğini belirtti.
"Santral günde 1 megawatt enerji üretiyor"
Güneş ışığından en fazla faydalanan iller arasında yer alan Karaman’ın, güneş enerjisinden elektrik üretmek için oldukça avantajlı bir konumda bulunduğunu belirten Başkan Çalışkan, "20 bin metrekarelik alana inşa edilen bu Güneş Enerjisi Santrali belediyemiz için önemli bir projedir. 4 bin 400 güneş paneli bulunan santral, 1 megawatt/saat elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahiptir. Santralde üretilen elektrik enerjisi yaklaşık günde 2 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güçtedir. Güneş enerji santralimizde elde ettiğimiz bu elektriği trafolarla şehir şebekesine vererek Karaman’ın enerji ihtiyacına biz de katkı sağlayacağız. Şantiyelerimizde, tesislerimizde, idari binamızda ve su kuyularımızda tükettiğimiz yüklü enerji giderimizi elektrik dağıtım kurumu ile mahsuplaşarak, bu sayede elektrik ihtiyacımızın maliyetini düşürmüş olacağız. Maliyeti 3 milyon liraya bulan santral, kendisini 2 yılda amorti edecek" diye konuştu.
Karaman Belediyesinin Güneş Enerjisi Santralinde Elektrik Üretimi Başladı
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan kurdukları Güneş Enerjisi Santralinde üretilen elektriğin 2 bin konuta yetecek güçte olduğunu söyledi.