Karaman'da Bayram Öncesi Biçakçilara Talep Az

Karaman'da Bayram Öncesi Biçakçilara Talep Az

Karaman’da Kurban Bayrami öncesi biçakçilarda geçen yila göre talep azaldi. Kurban Bayrami’na az bir süre kalirken, biçak bileme ustalarinin da mesaisi basladi ve bayram öncesi biçakçilara giden vatandaslar, biçaklarini ustalara teslim etti.

Karaman’da 40 yildir biçakçilik yaptigini söyleyen Keramettin Özel, “Biçak bilemede önceki yillara göre yogunluk diye bir sey yok. Isimiz var ama önceki senelere göre az. Önüne çarki alan bilemeci olmus. Bizim gibi ustalarin kiymetini bilmiyorlar. Biçak biçakçidan alinir ve orada bilenir. Biz buradayiz sizler için hizmet ediyoruz ama maalesef takdir görmüyoruz. Biçagi biçakçiya bileteceksin, eti de kasaba çektireceksin” diye konustu.



"Her gün biçakçiyiz, bayram biçakçisi degiliz"

Merdiven alti ustalara karsi uyarida bulunan Özel “Biz biçagi 20 TL’ye, satiri 30 TL’ye biliyoruz. Yillardir bu meslegi yapiyoruz o yüzden hizmetimiz garantilidir. Her önüne gelenin biçakçilik yaptigi gibi günün biçakçisi degiliz, her gün biçakçiyiz, bayram biçakçisi degiliz” dedi.

Biçaklarin çesitlerine dikkat çeken Keramettin Özel, “Biçak çesidi olarak bogazlama biçagi, yüzüm biçagi ve söküm biçagi olarak üç çesit biçak var ve markasina göre ve karbonu yüksek olan çok degisik biçaklarimiz var. Kurbani acisiz kesmek önemlidir. Bize gelen müsteriler memnun ama piyasada biçagin agzini bulsa bileyecek insanlar var ama agzini bulamiyor. Elma kasasi üzerine biçak koyarak biçakçi olunmaz. Biz kirk yildir daha bu isi ögrenemedik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile