Karaman'da Depremzede Ögrencilerin Egitim Görecegi Okullarda Hazirliklar Tamamlandi

Karaman'da Depremzede Ögrencilerin Egitim Görecegi Okullarda Hazirliklar Tamamlandi

Karaman Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan, depremde ögrencilerin egitimine devam edecegi Sehit Durmus Ali Uzun Ilkokul ve Ortaokulu ile Il Milli Egitim Müdürlügü Danisma Masasi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremin ardindan Karaman’a gelen depremzede vatandaslarin ögrencileri için Karaman Il Millî Egitim Müdürlügü hazirliklarini tamamladi. Yapilan çalismalari yerinde inceleyen Il Millî Egitim Müdürü Çaliskan depremzede ögrencilerin egitim ögretiminin devam edecegi Sehit Durmus Ali Uzun Ilkokul ve Ortaokulunu ziyaret etti.

Incelemeler sonrasinda açiklamalarda bulunan Il Müdürü Mehmet Çaliskan, “Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardindan tüm Türkiye seferber oldu. Karaman da depremin oldugu ilk andan itibaren bu seferberlige ortak oldu. Çalismalar kapsaminda, Karaman’a gelen depremzede ögrencilerimiz için GSB Karaman Yurtlarinda danisma masasi olusturularak gönüllü ögretmenlerimiz tarafindan yapilan bilgilendirmenin ardindan ögrencilerimizin kayitlari yapiliyor” dedi.



Depremzede ögrencilerin gidecegi okullar belirlendi

Depremzede ögrenciler için belirlenen okullar hakkinda konusan Çaliskan, “E-devlet uygulamasi ile e- okul sistemi üzerinden alinan kayitlarla anasinifi ögrencileri Temizel - Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasinda olusturulan anasiniflarinda, ilkokul ve ortaokul ögrencileri Sehit Durmus Ali Uzun Ilkokul ve Ortaokulunda, lise ögrencileri ise daha önce kayitli olduklari okul türüne göre liselerde egitim ögretimlerine devam edecekler. Böylelikle depremzede ögrencilerin gidecekleri okullar ve ücretsiz yemek, tasima hizmeti ile ilgili çalismalar tamamlanarak 20 Subatta ögrenciler egitim ögretime baslayacak ”diye konustu.

Ögrencilerin ders araç gereçlerinin ve kirtasiye ihtiyaçlarinin da bir hayirsever tarafindan karsilandigini dile getiren Il Müdürü Mehmet Çaliskan, “Necip bir milletin evlatlari olarak bizler her zorlukta dünyada emsaline az rastlanacak bir dayanisma örnegi göstererek yaralarimizi sarmaya devam ediyoruz. Bu dogrultuda hayirsever bir vatandasimizin destegiyle 250 ögrencimizin okul çantasini ve kirtasiye malzemelerini temin ettik. Okullarimizin açilmasiyla ögrencilerimizin kitaplariyla birlikte kirtasiye malzemelerini ve çantalarini alacaklar.” diyerek sözlerini tamamlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile