Karaman'da Dolu Ve Sel 100 Bin Dekar Ekili Alanda Zarara Yol Açti

Karaman'da Dolu Ve Sel 100 Bin Dekar Ekili Alanda Zarara Yol Açti

Karaman’da findik büyüklügünde yagan dolunun ardindan olusan sel tarim arazilerini göle çevirirken, yaklasik 100 bin dekar alanda zarara yol açti.

Karaman Ziraat Odasi Baskani Mehmet Bayram, dolunun zarar verdigi merkeze bagli Yuvatepe, Kilbasan, Göztepe, Beydilli ve Ekinözü köylerindeki ekili araziler ile meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu. Dolu zararinin yasandigi bölgeleri tek tek gezen Bayram, yasanan kurakligin ardindan gelen siddetli yagislar sonucu çiftçilerin dogal afet yasadigini söyledi.

Bayram, yaptiklari incelemelerde ekili araziler basta olmak üzere meyve bahçelerinde ciddi zararlarin oldugunu gördüklerini ifade ederek, “Bazi bölgelerde seker pancari tohumlarinin tamamen söküldügünü gördük. Yine dolunun arpa ve bugday tarlalarini adeta biçer kesmis gibi kellelerinin kesildigini gördük. Bunun disinda meyve bahçelerinde de elmanin tamamen dalindan çirpildigini gördük. Çiftçilerimiz için zor bir süreç yasiyoruz. Iklim degisikligi ve kurakliktan dolayi bacasiz dedigimiz tarlalarimizda ciddi hasarlar olustu. Bununla ilgili olarak Tarim ve Orman Il Müdürlügümüze bagli ekipler hemen hasar tespit çalismalarina basladi.

Devletimiz her zaman oldugu gibi çiftçimizin yaninda olacaktir. Bizler sahada incelemelere devam edecegiz. Su ana kadar yaptigimiz tespitlere göre yaklasik 100 bin dekar alanda hasarin oldugunu tespit ettik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile