Karaman'da 'Ekranla Degil Arkadasinla Oyna' Projesi

Karaman'da 'Ekranla Degil Arkadasinla Oyna' Projesi

Karaman’in Ermenek ilçesinde Hatice ve Hakki Polat Ilkögretim ve Ortaokulu ögretmenleri ‘Ekranla Degil Arkadasinla Oyna’ projesi ile ögrencileri sanal alemden uzaklastirip, geleneksel çocuk oyunlarina yönlendiriyor.

Milli Egitim Bakanliginca desteklenen eTwinning projesi çerçevesinde gelistirilen projede ilkokul ve ortaokul çagindaki çocuklari ekran bagimliligindan uzaklastirarak, geleneksel çocuk oyunlarina yönlendirme amaçlaniyor. Bu çerçevede Romanya’da bulunan bir okul ile oyun degisimi yapiliyor.

Projenin amaci çocuklarin ekran bagimliligini azaltmak

Hatice ve Hakki Polat Ilkögretim ve Ortaokulu Müdür Yardimcisi Huri Pelin Sayan, “Projemizin bu yil okullar içerisinde aktif çalisma anlaminda çesitli proje çalismalari yapildi. ETwinning çerçevesinde okul içerisinde yaptigimiz toplantilarda birçok ögretmenimiz fikirlerini öne sürdü. Bu projenin fikrini kendim öne sürmüstüm. ‘Ekranla Degil Arkadaslarinla Oyna’ konulu projemiz. Buradaki amacimiz günümüzde çok fazla teknolojinin yaygin oldugu bir çagda yasadigimiz için çocuklarimiz maalesef teknolojiyi yanlis amaçla kullanip, daha çok vaktini ekranla geçirdiklerinden dolayi zarar gördüklerini düsünüyorduk. Bizler de bu gelisen ekran bagimliligini azaltmak için bu fikri öne sürdük. Ben arkadaslarima çocuklari ekrandan daha çok uzaklastirmak için oyunlara tesvik edebilecegimizi dile getirdim. Arkadaslarim da güzel bir konu oldugunu söylediler. Hep beraber Romanya’dan ortaklar da bularak bir eTwinning projesine dönüstürdük. Çocuklari daha çok oyun oynamaya tesvik ettik. Aslinda ekranda sanal alemde oynamaktansa bire bir kendi yasitlariyla canli bir sekilde bahçede, evlerinde daha aktif olarak oyun oynamanin daha eglenceli oldugunu hissettirmeye çalistik. Bunun için Romanya’daki ortaklarimizdan da onlarin oyunlari ile ilgili bilgiler aldik. Onlar bizim oyunlarimizla ilgili bilgiler aldi. Biz hem kendi oyunlarinizi oynattik, hem Romanya’daki çocuklarin oynadigi oyunlari oynattik. Bu sekilde çocuklarla daha eglenceli vakitler geçirdik” dedi.



"Geleneksel oyunlarimiz tekrar canlandiriliyor"

Ermenek Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaglayan da, “Ilçe Milli Egitim Müdürlügü olarak bakanligimizin da çok önemsedigi geleneksel çocuk oyunlari kapsaminda Ermenek Hatice ve Hakki Polat Ilkokulu ve Ortaokulunda bugün ögrencilerimizin bir süredir yürütmüs oldugu ‘Ekranla degil arkadasinla oyna’ eTwinning projesi çerçevesinde çocuklarimizin çalismalarina katildik. Okulumuzun projesi yurt içi ve yurt disindan çesitli okullarla paydaslarla devam ediyor. Çocuklarimiz geleneksel çocuk oyunlari sayesinde sosyal medya ve ekrandan uzaklasiyor. En azindan unutulmaya yüz tutmus geleneksel oyunlarimizi da tekrar canlandiriyorlar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile