Karaman'da Jandarmadan Huzur Ve Güven Operasyonu

Karaman'da Jandarmadan Huzur Ve Güven Operasyonu

Karaman’da jandarma ekiplerinin 1 hafta içerisinde gerçeklestirdigi çalismalar neticesinde çok sayida ruhsatsiz av tüfegi, tabanca, silahlara ait onlarca fisek ve birçok uyusturucu madde ele geçirilirken, aranmasi bulunan 30 sahis da yakalandi.

Edinilen bilgiye göre, Karaman Il Jandarma Komutanliginca asayis, kaçakçilik ve trafik olaylari basta olmak üzere, vatandaslarin huzurunu bozacak her türlü suçun önlenmesi, islenmis suçlarin ortaya çikarilmasi, suça karisan ve aranan sahislarin yakalanmasina yönelik çalismalarina devam ediyor. Çalismalar kapsaminda, 1 hafta içerisinde 10 bin 521 kisi ve 3 bin 612 araç sorgulandi, yapilan sorgulamalar sonucunda; ’kullanmak için uyusturucu ve uyarici madde satin almak, kabul etmek, bulundurmak veya kullanmak, hirsizlik, dolandiricilik, kasten yaralama basta olmak üzere çesitli suçlardan aranan 30 kisi yakalandi. Jandarma ekiplerinin çalismalari neticesinde 2 sahis tutuklandi, 8 araç sürücüsüne ehliyetsiz, yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan islem yapildi ve 14 araç trafikten men edildi. Ayrica yapilan aramalarda 5 adet ruhsatsiz av tüfegi, 1 adet ruhsatsiz tabanca, 1 adet kurusiki tabanca, 3 adet piyade tüfegi fisegi, 406 adet tabanca fisegi, 2 bin 806 adet av tüfegi fisegi, 17 gram kubar esrar, 30 adet sentetik hap, 16 gram kenevir tohumu, 1 adet dedektör, 9 adet tarihi eser obje, çesitli kazi malzemeleri, 22 bin 930 adet tütüne doldurulmus makaron, 400 adet bos makaron ile doldurma aparatlari ele geçirildi.

Jandarmadan yapilan açiklamada, "Ilimizde huzur ve güven ortaminin devamini saglamaya yönelik denetim ve uygulamalara kararli ve kesintisiz bir sekilde devam edilecektir" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile