Karaman'da Kablo Hirsizlari Çiftçi Adami Isyan Ettirdi

Karaman'da Kablo Hirsizlari Çiftçi Adami Isyan Ettirdi

Karaman’da hirsizlar 15 gün arayla iki kez su kuyusunun bakir kablosunu keserek çaldigi çiftçiyi isyan ettirdi.

Hirsizlik olayi, Yenisehir Mahallesi Alsancak Caddesi üzerinde bulunan tarlada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tarlasina gelen Seyfi H., kuyunun su motorunu çalistirmak için kullandigi 90 metre uzunlugundaki bakir elektrik kablosunu bahçesinde göremeyince durumu polise bildirdi. Ihbar üzerine adrese gelen polis ekipleri inceleme yaparak, parmak izi çalismasi yapti. Hirsizligi yapan kisi veya kisilerin yakalamak için polisin çalismasi devam ediyor.

“15 gün önce de çalindi”

Daha önce de bahçesinden kablo çalindigini söyleyen bahçe sahibi Seyfi H., “Bunu yapan adam kablo hirsizi. Çiftçi kuyularin basinda bekleyemiyor, tarlada çalisiyor. Millet kuyularin kablosunu kesiyor. Sonra bahçe sahibi yeni kablo yaptirmak için bir sürü para harciyor. Hirsizlik vazgeçilmez oldu. Vatandas tembel, çalismiyor. Kanunlarimiz hirsiza cezayi az veriyor ve millet hirsizligi meslek ediniyor. Caydirici bir ceza yok adam disari çikiyor ve hirsizliga devam ediyor. Benim 15 gün önce de diger tarlamin kablosu kesilerek çalinmisti. Ben orada kamera olmadigi için sikayette bulunmamistim. Benim diger bahçemi bilen sahislar 15 gün sonra gelip benim kuyunun kablosunu kesip götürmüsler” diye konustu.



“Kablo 18 bin lira degerinde”

Saat 14.00 siralarinda bahçesine geldiginde kablonun çalindigini fark eden Seyfi H., “Çalinan kablo yaklasik 90 metre ve 18 bin lira degerinde. Bu kabloyu elektrikçi gelip baglayacak, vinç gelip kuyuyu kaldirip tabanda ekleme yapacak bunlarla birlikte bize bunun zarari en az 23 bin lira. Salteri indirip kabloyu makasla kesmisler çünkü zor bir sey degil. Planli bir is oldugunu düsünüyorum. Kabloyu çalanlardan sikayetçiyim. Herkes yaptiginin cezasini çeksin” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile