Karaman'da Kadinlardan Israil'e 'Bebek Kefenli' Protesto

Karaman'da Kadinlardan Israil'e 'Bebek Kefenli' Protesto

Karaman Kadin Sivil Toplum Kuruluslari Platformu üyeleri, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarinda hayatini kaybeden kadin ve çocuklar için bebek kefenli eylem yapti.

STK Platformu üyeleri ve vatandaslar, Necmettin Erbakan Parki içerisinde bulunan mescidin önünde bir araya geldi. Kadin Sivil Toplum Kuruluslari Platformu adina yazili açiklamayi okuyan Kezban Gültekin, "Bugün 8 Mart 2024 Dünya Kadinlar Günü. Bugün isgal altindaki Filistin topraklarinda, Gazze’de, kadinlar çocuklariyla beraber, acimasizca katledilmekte, savunmasiz kadinlarin ve çocuklarin üstüne dünyanin en yikici ve öldürücü bombalari atilmakta. Dünya kadin örgütleri bu vahseti hiçbir zaman görmedi ya da sadece kaygi duyduklarini belirten bir kinama yayinladi. Bugün yine kadin haklari konusunda büyük nutuklar atilacak ama Filistinli kadinlar ölmeye devam edecek. Biz böyle bir kadin haklari gününü tanimiyoruz ve kutlamiyoruz. Filistinli kadinlar ve çocuklar ölürken ve bütün dünya bunu seyrederken kimse bize kadin haklarindan, insan haklarindan bahsetmesin. Kalbi Filistin için atan, yüregi Gazze’de çarpan, Filistinli kadinlarin, Filistinli annelerin ve çocuklarin acisini kursun yarasi gibi yüreginde tasiyan vicdan sahibi degerli katilimcilar, biz aylardir bir büyük soykirima ugrayan ilk kiblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardiman altindaki Gazze için buradayiz. Bomba seslerinden tir tir titreyen çocuklar için, Gazzeli kadinlar için, anneler için buradayiz. Vurulan, yikilan insanlik için buradayiz. Acimasiz, vicdansiz ve duyarsiz insanlar için ve insan haklari, kadin haklari örgütlerinin duyarsizliklari için buradayiz. Mazlumlar ve masumlar için buradayiz. Sehitlerimiz için buradayiz. Çaresiz gözü yasli analar ve kadinlar için buradayiz. Vicdanlarin sesi olmak için buradayiz. Kana doymayan, isgalci, katil, terörist, siyonist Israil’i lanetlemek; mazlum Filistinli kadinlarin ve çocuklarin hakli davasina destek vermek için buradayiz. Kudüs’e selam olsun, Gazze’ye selam olsun.”

Yapilan basin açiklamasinin ardindan, Gazze’de ölen bebekleri sembolize eden "kefene sarili cenazeler" mescidin önüne birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile