Karaman'da Mahsul Ekimindeki Artis Endiselendiriyor

Karaman'da Mahsul Ekimindeki Artis Endiselendiriyor

Karaman Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bayram, su sikintisinin yasandigi Karaman’da, geçen yila göre bu yil tüm ürünlerde ekimlerin artis göstermesinin kendilerini endiselendirdigini söyledi.

Bayram, misir ekiminin basladigi arazilerde incelemelerde bulunarak çiftçilerle bir süre sohbet etti. Bayram, baharin gelmesiyle tarim takviminin islemeye basladigini belirterek, “Su anda tüm çiftçiler araziye inmis durumda ve ekimlerini yapiyor. Geçen yil sezonun sonuna dogru su sikintisi yasamaya baslamistik. Bu yil ise misirin ekiminin düsecegiyle ilgili beklentilerimiz vardi. Ama maalesef aldigimiz son verilere göre, misir ekiminin bölgemizde arttigini söyleyebiliriz. Karaman’a baktigimiz vakit geçen yil 403 bin dekar olan misir ekimi, bu yil 470 bin dekari buldugu ile ilgili elimizde veriler bulunmaktadir. Çiftçilerimizi buradan uyarmak istiyorum, özellikle misir ekiminin ciddi manada artisi bizleri endiselendiriyor. Endiselenmemizin sebebi de çiftçilerimizin susuzluktan dolayi emeklerinin heba olmasindan korkuyoruz. Çünkü ciddi bir artis var. Geçen yil yagislar azdi, bu yil da hiç kar yagmadi. Barajlarimizda neredeyse su yok. Bu yil çiftçilerimiz açisindan zor bir yil olacak" dedi.

"Sulu tarima sadece misir olarak bakmamamiz gerekiyor" diyen Bayram, “Elma bahçeleri, arpa ve bugday gibi birçok ürün deseni suya dayalidir. Insallah bahar yagislarimiz iyi olur. Kis olmadigi için de yeralti kuyularla ilgili endiseler tasiyoruz“ diye konustu.

Tarlasina misir ekimi yapan çiftçi Mustafa Çelik ise, "Su sikintisi simdiden basladi.

Kis mevsimi bölgemizde kurak gitti. Devletimizden buna bir çözüm bulmasini bekliyoruz. Simdiden önlem alinmasi lazim" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile