Karaman’da mazot, gübre ve toprak analizi desteği icmalleri askıya çıktı

Karaman‘da mazot, gübre ve toprak analizi desteği ile ilgili çiftçi kayıtlarındaki icmaller askıya çıkartıldı.



Konu ile ilgili açıklama yapan Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru, ‘Çiftçi Kayıt Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ‘in, 18 Mart 2010 tarihli Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Hikmet Doğru, mazot, gübre ve toprak analizi desteği hak edişlerine esas teşkil edecek çiftçi detayındaki icmallerin, 24 Ocak-03 Şubat 2011 tarihleri arasında kendi köylerde, il müdürlüğünde ve merkez ziraat odası başkanlığında 10 gün süreyle askıya çıkartıldığını belirtti.
Çiftçilerin öncelikle askı belgelerinde isimlerinin bulunup bulunmadığını, vatandaşlık numaraları, desteğe tabi alan toplamları ve toplam destekleme miktarlarını kontrol etmeleri gerektiğini dile getiren Doğru, “Askıda kalma süresi zarfında maddi hatalara ilişkin olarak yapılacak yazılı itirazlar, askı süresi ve bitiminden sonra 10 gün içerisinde değerlendirilecektir.” dedi.
Bu tarihten sonra icmallerin kesinlik kazanacağını ifade eden Doğru, çiftçilerin mağdur olmamaları için askı belgelerinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti. Askı süresince herhangi bir itiraz olmaması durumunda icmallerdeki bilgilerin doğru kabul edileceğini bildiren Doğru, daha sonra yapılacak itirazların değerlendirmeye alınmayacağını ve herhangi bir hak doğurmayacağını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile