Karaman'da Muhtarlar Toplantisi Yapildi

Karaman'da muhtarlar toplantisi Vali Mehmet Alpaslan Isik baskanliginda gerçeklestirildi.



Piri Reis Kültür Merkezinde gerçeklestirilen muhtarlar toplantisinin ilk bölümünde Il Nüfus ve Vatandaslik Isleri Müdürlügü tarafindan muhtarlara yönelik Mekansal Adres Kayit Sisteminin amaci, isleyisi ve temel özellikleri ile birlikte sistemin e-devlet üzerindeki uygulamalarini içeren bilgilendirme sunumu gerçeklestirildi.

Valilik Il Yazi isleri Müdürlügünce metruk binalarin durumuna iliskin yapilan sunumun ardindan program KADEM Karaman il temsilciliginin kadina yönelik siddetin önlenmesine yönelik bilgilendirme egitimi ile devam etti.

Toplantida Vali Isik, kadina siddet konusunda kurumlar arasindaki is birligi sayesinde özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünün yani sira Emniyet Müdürlügü ve Jandarma Komutanligi tarafindan çok güzel çalismalara imza atildigini söyledi.

Yapilan bu çalismalarla kadinlara yönelik olarak aile içi siddet basta olmak üzere aninda olaya intikal edildigini ve siddetin önlenmesine yönelik gerekli tedbirler aninda alindigini ifade eden Vali Isik, sunlari kaydetti:

"Bilindigi üzere elbette ki siddetin farkli nedenleri var. Fizyolojik, biyolojik ve sosyolojik anlamda siddetin farkli türleri var. Sunu rahatlikla söyleyebilirim ki suçun önlenmesi amaciyla biz elimizden geleni yapiyoruz ve konunun en yakin takipçisi olarak yapmaya devam edecegiz. Bir yandan da egitime yönelik çalismalarimizi sürdürüyoruz. Sadece sokaktaki kadina yönelik siddet yok biliyorsunuz. Farkli zamanlarda ve ortamlarda da siddet yasaniyor maalesef. Farkli boyutlari olan bir olay siddet. Bunu engellemek içinde çok yönlü çalismalarimizi sürdürmek gerekiyor. Dolayisiyla ilgili kurumlarimizin yani sira hepimize düsen önemli görevler var. Bunu elbirligi içerisinde her kesimin paydas oldugu bir ortamda çözmeye çalisiyoruz. Dolayisiyla muhtarlarimizda yasadiklari çevrede bu tür olaylarin yasanmasi durumunda ilgili kurumlara gerekli bilgileri vermesin önemli oldugunu düsünüyoruz."

Konusmasinda koronavirüs ile mücadelesine de deginen Vali Isik, "Koronavirüs ile mücadelemiz henüz bitmis degil. Maalesef sanki salgin bitmisçesine bir rehavetin içerisine girdik. Özellikle son dönemde koronavirüs dedigimiz hastaligin farkli türleri ortaya çikmaya basladi. Koronavirüs artik deri degistirir gibi sekil degistirmeye basladi. Bu yüzden özellikle maske, mesafe ve temizlik konularinda halkimizi uyarmanizi, mahallerinizde hastaligin yayilmasini önlemek için geçmiste oldugu bugün de ayni destegi bize vermenizi bekliyoruz. Bugüne kadar sizlerle birlikte elbirligi içerisinde mücadelenin basariya ulasmasinda sizlerin destegi önemli katki sagladi. Mücadelemizin hedefine ulasmasi için bundan sonra da ayni birlikteligi devam ettirmemiz çok önemli ." dedi.

Kis ayinin gelmesi ve havalarin sogumasiyla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin tespit edilerek ilgili kurumlara bildirilmesi hususunda hassasiyet gösterilmesini isteyen Vali Isik, zorlu kis sartlarinda vatandaslarimizin magdur olmadan daha rahat bir kis geçirebilmeleri için gereken tedbirlerin alinmasi ve bu konuda çalismalarin yürütülmesini istedi.

Vali Isik, asiri yagislar nedeniyle olusabilecek olumsuzluklara karsi muhtarlardan duyarli olmalarini ve vatandaslarimizin herhangi bir magduriyete maruz kalmamalari konusunda gerekli tedbirlerin alinmasini istedi.

Ilgili kurum müdürlerinin hazir bulundugu muhtarlar toplantisi soru cevap bölümün ardindan görüs ve temennilerle sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile